Στέλνει τζιχαντιστές στην Ευρώπη η Τουρκία

Στέλνει τζιχαντιστές στην Ευρώπη η Τουρκία

Η Άγκυρα επικρίνει τις ευρωπαϊκές χώρες, που αρνούνται να δεχθούν τους ισλαμιστές υπηκόους τους

Η Τουρκία θα αρχίσει από τη Δευτέρα να στέλνει πίσω στις πατρίδες τους στην Ευρώπη, τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που έχει συλλάβει, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η Τουρκία εδώ και καιρό επικρίνει τους ευρωπαίους συμμάχους της, επειδή αρνούνται να πάρουν πίσω μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, που είναι πολίτες τους και προειδοποίησε, ότι τη Δευτέρα η Άγκυρα θα στείλει συλληφθέντες τζιχαντιστές πίσω στις χώρες τους, ακόμη κι αν η υπηκοότητά τους έχει ανακληθεί. «Τους λέμε: "Θα στείλουμε αυτούς τους ανθρώπους πίσω σε σας" και αρχίζουμε από τη Δευτέρα», δήλωσε ο Σοϊλού, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Τούρκος υπουργός δεν διευκρίνισε, ποιες χώρες αφορά αυτό το μέτρο. Δεν είναι ωστόσο σαφές, πώς θα μπορέσει η Τουρκία να στείλει πίσω σε μια χώρα, κάποιον που δεν είναι πλέον υπήκοος της εν λόγω χώρας. Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε χθες Πέμπτη, πως περισσότερα από 1.150 μέλη του Ισλαμικού Κράτους κρατούνται αυτή τη στιγμή στις τουρκικές φυλακές.

Παρακαλούμε περιμένετε ...