Τι αποκάλυψε για το Ισλαμικό Κράτος η σύζυγος του αλ Μπαγκντάντι

Τι αποκάλυψε για το Ισλαμικό Κράτος η σύζυγος του αλ Μπαγκντάντι

Μίλησε για την τζιχαντιστική οργάνωση στις αρχές της Τουρκίας, όπου συνελήφθη

Σε αποκαλύψεις για το Ισλαμικό Κράτος προέβη μετά τη σύλληψή της στην Τουρκία η σύζυγος του νεκρού από αμερικανικά πυρά ηγέτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης, Αμπού Μπακρ Αλ-Μπαγκντάντι, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Τούρκος αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η σύντροφος του πρώην ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους ερωτηθείσα για το όνομά της, απάντησε πως την λένε Rania Mahmoud, ωστόσο έπειτα από έρευνες έγινε γνωστό, πως το πραγματικό της όνομα είναι Asma Fawzi Muhammad Al-Qubaysi. Μάλιστα, αποκαλύφθηκε ότι ήταν η πρώτη από τις γυναίκες του Μπαγκντάντι, ο οποίος σκοτώθηκε πριν από μερικές εβδομάδες, κατά τη διάρκεια επιχείρησης των Αμερικανών στη βορειοδυτική Συρία, όπου και τον εντόπισαν.

Η γυναίκα συνελήφθη στις 2 Ιουνίου του 2018 στην επαρχία Χατάι, κοντά στα συριακά σύνορα, μαζί με άλλα 10 άτομα, συμπεριλαμβανομένης της κόρης του αλ Μπαγκντάντι. Σύμφωνα με τον Τούρκο αξιωματούχο, οι οικογενειακοί δεσμοί των δυο γυναικών με τον πρώην αρχηγό του ISIS επιβεβαιώθηκαν, έπειτα από την εξέταση δείγματος DNA. «Ήμασταν σε θέση να επιβεβαιώσουμε αρκετά πράγματα, τα οποία ήδη γνωρίζαμε. Επιπλέον, μάθαμε νέες πληροφορίες, που μας οδήγησαν σε μια σειρά από συλλήψεις, σε άλλα σημεία του κόσμου» ανέφερε ο Τούρκος αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.