Η πρωταθλήτρια της ενόργανης που έγινε πορνοστάρ

Η πρωταθλήτρια της ενόργανης που έγινε πορνοστάρ

Από το βάθρο ευρωπαϊκών και παγκόσμιων πρωταθλημάτων, βρέθηκε άστεγη και στράφηκε στο πορνό

Σενάριο κινηματογραφικής ταινίας θυμίζει η ζωή της Ολλανδέζας πρώην πρωταθλήτριας ενόργανης γυμναστικής, Verona Van de Leur, η οποία από το βάθρο των νικητών σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, βρέθηκε να ζει απόλυτα εξαθλιωμένη μέσα στο αυτοκίνητό της και βρήκε λύση για την επιβίωσή της στις ταινίες πορνό.

Η Van de Leur γεννήθηκε στην Ολλανδική πόλη Γκούντα και ξεκίνησε να κάνει ενόργανη στα 5 της χρόνια. Η πρώτη της εμφάνιση σε επίσημους αγώνες ήταν στο εθνικό πρωτάθλημα της Ολλανδίας το 2000. Συμμετείχε στην ομάδα παίδων και κέρδισε τρεις τελικούς. Το 2001 μπήκε στην ομάδα γυναικών. Με την ολλανδική ομάδα έκαναν την έκπληξη και κέρδισαν την πέμπτη θέση στο Παγκόσμιο της Γάνδης, μία κατάκτηση που τις έχρισε ως την ολλανδική ομάδα της χρονιάς.

Το 2002 η Van de Leur κέρδισε πέντε μετάλλια στο Ευρωπαϊκό της Πάτρας. Η ολλανδική ομάδα κέρδισε το αργυρό, ενώ επίσης και η Verona κέρδισε το αργυρό στο ατομικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2002. Παράλληλα, κέρδισε αργυρό στη δοκό και αργυρό σε ασκήσεις εδάφους. Στο Παγκόσμιο της Ουγγαρίας κέρδισε το χρυσό κι έτσι της απονεμήθηκε ο τίτλος «Αθλήτρια της Χρονιάς» στην Ολλανδία.

Ωστόσο, η ομάδα απέτυχε να προκριθεί στους Ολυμπιακούς του 2004 στην Αθήνα και στη συνέχεια η Van de Leur ήρθε σε ρήξη με τον προπονητή της. Έτσι μετεγγράφηκε στην ομάδα Hazenkamp στη Ναϊμέχεν. Το 2007 η Van de Leur κέρδισε το ολλανδικό πρωτάθλημα για τέταρτη φορά. Στο εθνικό της Ναϊμέχεν κέρδισε χρυσό στη δοκό και στις ασκήσεις εδάφους και χάλκινο στο δίζυγο. Στις 19 Ιουνίου 2008 ανακοίνωσε την απόσυρσή της από την ενόργανη.

Οι καβγάδες με τη γυμναστική ομοσπονδία και η έλλειψη κινήτρου, παράλληλα με μια προβληματική κατάσταση στο σπίτι, φέρεται να διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην απόφασή της. Κατέληξε να ζει στο αυτοκίνητό της μαζί με τον σύντροφό της. Όπως δήλωσε η ίδια σε συνέντευξή της «ξεκίνησα για μια νύχτα. Λες "δεν είναι και καταστροφή μια νύχτα"» και τελικά κατέληξαν να ζουν εκεί για δύο χρόνια. Με τα χρήματα που έβρισκε αγόραζαν συνδρομές σε γυμναστήρια ώστε να μπορούν να κάνουν μπάνιο, όπως είπε. Τελικά, η μητέρα του συντρόφου της τούς παραχώρησε ένα σπίτι ώστε να ζουν.

Τον Μάιο του 2011 η πρώην αθλήτρια βρέθηκε αντιμέτωπη με την Δικαιοσύνη και καταδικάστηκε για εκβιασμό. Φέρεται να παρακολουθούσε άπιστους συζύγους και αφού τους φωτογράφιζε, τους ζητούσε χρήματα, για να μην αποκαλύψει την απιστία τους. Η Van de Leur καταδικάστηκε σε 72 ημέρες στη φυλακή, ποινή την οποία και εξέτισε.

Αμέσως μετά αποφάσισε να μπει στον χώρο των ερωτικών ταινιών. Αρχικά έστησε κάμερα στο σπίτι κινηματογραφόντας τον εαυτό της και μετά δημιούργησε το δικό της site. Στις 2 Οκτωβρίου σε συνέντευξη που έδωσε στο AD, είπε πως πλέον θέλει να σταματήσει το πορνό και να επιστρέψει στον αθλητισμό ως προπονήτρια. «Έχω τόση εμπειρία που θέλω να μοιραστώ. Ίσως κάπου μπορώ να βοηθήσω. Θέλω να δώσω φωνή στα παιδιά» σημείωσε, προσθέτοντας ότι τέλος του έτους εγκαταλείπει την καριέρα ως πορνοστάρ, καθώς πέρασε καλά. «Μου αρέσει έτσι» τόνισε.