“Τζιχάντ” εναντίον των ΗΠΑ στις αραβικές χώρες

Στις φλόγες έχουν παραδοθεί αμερικανικές σημαίες στη Λωρίδα της Γάζας.

Εκατοντάδες Τυνήσιοι συγκεντρωμένοι έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Τύνιδα φωνάζουν συνθήματα με αντιαμερικανικό μένος.

“Θάνατο στις ΗΠΑ- θάνατο στον σκηνοθέτη”. Με αυτά τα συνθήματα Ιρανοί διαδηλώνουν έξω από την πρεσβεία της Ελβετίας, η οποία χειρίζεται διπλωματικά ζητήματα που αφορούν στις ΗΠΑ, λόγω απουσίας διπλωματικών σχέσεων των Ηνωμένων Πολιτειών με το Ιράν.

Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες στην Υεμένη όπου ο χώρος γύρω από την αμερικανική πρεσβεία έγινε πεδίο βίαιων μαχών.

Ο Αμερικανός πρέσβης στη Λιβύη έπεσε νεκρός σε επίθεση.

Η ταινία “Αθωότητα των Μουσουλμάνων”, του σκηνοθέτη Σαμ Μπέιζιλ, ενός 54χρονου Ισραηλινό-Αμερικανού, αποτέλεσε ακόμη μια θρυαλλίδα που αναζωπύρωσε τη φλόγα του αντιαμερικανισμού σε πολλά αραβικά κράτη.

Οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε πολλές αραβικές χώρες έξω από τις πρεσβείες και τα προξενεία των ΗΠΑ πήραν “πολεμικές διαστάσεις” οδηγώντας ακόμη και στο θάνατο ανθρώπων. Με τις μνήμες αλλά και τη δυναμική από τις εξεγέρσεις της Αραβικής Άνοιξης ιδιαίτερα νωπές, οι διαμαρτυρίες απειλούν να πάρουν τη μορφή μια νέας σαρωτικής εξέγερσης σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο.