Νέα γεώτρηση στην κατεχόμενη Κύπρο θα ξεκινήσει το «Fatih»

Νέα γεώτρηση στην κατεχόμενη Κύπρο θα ξεκινήσει το «Fatih»

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας μίλησε για τις προσεχείς ενέργειες της Άγκυρας

Νέα γεώτρηση στην κατεχόμενη Κύπρο θα ξεκινήσει το τουρκικό γεωτρύπανο «Fatih» σε μερικές βδομάδες, ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή το γεωτρύπανο βρίσκεται στην Μερσίνα για ανεφοδιασμό.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», σε δηλώσεις του στους Τούρκους δημοσιογράφους, ο Φατίχ Ντονμέζ, είπε ότι το γεωτρύπανο «Yavuz» ξεκίνησε πριν από μερικές εβδομάδες τη γεώτρηση του στο σημείο Μόρφου. Για το γεωτρύπανο «Fatih» ο Τούρκος υπουργός είπε, ότι ολοκλήρωσε την γεώτρηση του Φενίκε και κατέπλευσε στο λιμάνι Τασουτζού της Μερσίνας στην Τουρκία για ανεφοδιασμό.

«Εκεί, αφού σε λίγες βδομάδες κάνει εργασίες ανεφοδιασμού και συντήρησης, θα ξεκινήσει ξανά γεώτρηση, στις περιοχές που έχουμε αδειοδοτηθεί από την "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου"», ανέφερε. Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό, τα σεισμογραφικά «Oruc Reis» και «Barbaros» συνεχίζουν τις δισδιάστατες και τρισδιάστατες έρευνές τους. «Όπως έχουμε πει, αν υπάρχει κάτι, θα το βρούμε. Όταν το βρούμε, πρώτα ο Αλλάχ, θα το ανακοινώσουμε στον λαό μας. Χρειάζεται λίγη υπομονή», είπε ο Φατίχ Ντονμέζ.