Στρατό στο Μεξικό για πόλεμο κατά των καρτέλ ναρκωτικών θέλει να στείλει ο Τραμπ

Στρατό στο Μεξικό για πόλεμο κατά των καρτέλ ναρκωτικών θέλει να στείλει ο Τραμπ

Μετά τον θάνατο εννέα αμερικανών πολιτών στα σύνορα από τα πυρά συμμοριών ναρκωτικών

Ο Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε την αποστολή Αμερικανικού στρατού στο Μεξικό, για να «διεξάγει πόλεμο» στα καρτέλ των ναρκωτικών, μετά τον θάνατο εννέα μελών οικογένειας μορμόνων στα σύνορα με τις ΗΠΑ από πυρά συμμοριών.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter, ότι η χώρα του είναι «έτοιμη, πρόθυμη και ικανή να εμπλακεί και να κάνει τη δουλειά γρήγορα και αποτελεσματικά». Όπως ανέφερε σε άλλο tweet του ο Ντόναλντ Τραμπ «μια θαυμάσια οικογένεια και φίλοι από τη Γιούτα βρέθηκαν ανάμεσα στα πυρά δύο απάνθρωπων καρτέλ ναρκωτικών, οι οποίοι πυροβολούσαν ο ένας τον άλλο, με αποτέλεσμα πολλοί σπουδαίοι αμερικανοί πολίτες να σκοτωθούν, συμπεριλαμβανομένων μικρών παιδιών και μερικοί αγνοούνται».

Συνεχίζοντας δε τις αναρτήσεις του, συμπληρώνει, ότι «εάν το Μεξικό χρειάζεται ή ζητήσει βοήθεια για να καθαρίσει από αυτά τα τέρατα, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες, πρόθυμες και ικανές να συμμετάσχουν και να κάνουν τη δουλειά γρήγορα και αποτελεσματικά. Ο σπουδαίος, νέος Πρόεδρος του Μεξικού, έχει κάνει προτεραιότητά του αυτό το μεγάλο ζήτημα, αλλά τα καρτέλ έχουν γίνει τόσο μεγάλα και ισχυρά, ώστε να χρειάζεστε έναν στρατό για να νικήσετε έναν στρατό!».

Στο τελευταίο του tweet για το θέμα, ο Τραμπ αναφέρει: «Αυτή είναι η στιγμή για το Μεξικό, με τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών, να διεξάγει πόλεμο στα καρτέλ των ναρκωτικών και να τα εξαφανίσει από το πρόσωπο της γης. Περιμένουμε απλώς μια κλήση από τον νέο σας Πρόεδρο!».