McDonald’s: Διώχνει τον διευθύνοντα σύμβουλό της λόγω ερωτικής σχέσης με υπάλληλο

McDonald’s: Διώχνει τον διευθύνοντα σύμβουλό της λόγω ερωτικής σχέσης με υπάλληλο

Η εταιρία δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για τις συνθήκες που αφορούν την αποχώρηση του

Η McDonald's απέπεμψε τον διευθύνοντα σύμβουλό της Στιβ Ίστερμπρουκ λόγω της πρόσφατης ερωτικής σχέσης με υπάλληλο, κάτι που το διοικητικό συμβούλιο έκρινε ότι παραβιάζει την πολιτική της εταιρίας, όπως ανακοίνωσε χθες ο κολοσσός του fast-food.

Το διοικητικό συμβούλιο έκρινε ότι ο 52χρονος Ίστερμπρουκ, που ήταν επικεφαλής της McDonald's από το 2015, «επέδειξε κακή κρίση» σε ό,τι αφορά τη σχέση αυτή, ανέφερε η McDonald's σε ανακοίνωση. Ο Ίστερμπρουκ αποχωρεί και από τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας.

«Ήταν λάθος», δήλωσε ο Ίστερμπρουκ αναφορικά με τη σχέση αυτή σε email που έστειλε χθες στους υπαλλήλους και που δόθηκε στη δημοσιότητα από την ίδια την εταιρία. «Δεδομένων των αξιών της εταιρίας, συμφωνώ με το διοικητικό συμβούλιο ότι για μένα είναι πλέον η ώρα να προχωρήσω».

Η αποχώρησή του είναι από τις πλέον ηχηρές στον αμερικανικό επιχειρηματικό κόσμο τα τελευταία χρόνια αναφορικά με προσωπικές σχέσεις που κρίνονται ανάρμοστες.

Ο Κρις Κεμτσίνσκι, 51 ετών που μέχρι πρότινος ήταν πρόεδρος της McDonald's USA, διορίστηκε νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, με άμεση ισχύ. Έγινε επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της McDonald's.

Σε μήνυμά του προς τους υπαλλήλους, ο Κεμτσίνσκι ευχαρίστησε τον Ίστερμπρουκ που τον έφερε στη McDonald's και δήλωσε ότι αναμένει η εταιρία να συνεχίσει με το αναπτυξιακό της πλάνο που είναι εστιασμένο στους πελάτες της. Η εταιρία δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για τις συνθήκες που αφορούν την αποχώρηση του Ίστερμπρουκ. Η McDonald's ανακοίνωσε ότι αναμένεται να αποκαλύψει τις οικονομικές πληροφορίες που σχετίζονται με την αποπομπή του Ίστερμπρουκ σε ανακοίνωσή της στο χρηματιστήριο, ακόμα και εντός της ημέρας.