Φρίκη στο Μεξικό: Τα λείψανα 42 ανθρώπων εντοπίστηκαν σε άδεια έκταση

Φρίκη στο Μεξικό: Τα λείψανα 42 ανθρώπων εντοπίστηκαν σε άδεια έκταση

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εξαφανιστεί στη χώρα τα τελευταία χρόνια

Οι μεξικανικές αρχές εντόπισαν τα λείψανα 42 ανθρώπων σε μια άδεια έκταση στη βόρεια επαρχία Σονόρα, όπως ανακοίνωσε χθες Τρίτη οργάνωση που ασχολείται με τον εντοπισμό αγνοούμενων.

«Αυτά ήταν τα τελευταία που μπορέσαμε να βρούμε, μας εμπόδισαν να κάνουμε άλλες έρευνες διότι υπάρχουν πολλά πτώματα», δήλωσε η Σέσι Φλόρες, επικεφαλής της οργάνωσης Madres Buscadoras de Sonora, την οποία έχουν συστήσει μητέρες από την επαρχία Σονόρα που αναζητούν συγγενείς τους.

Οι σκελετοί 40 ανθρώπων καθώς και δύο πιο πρόσφατα πτώματα εντοπίστηκαν από αξιωματούχους και την οργάνωση αυτή στη διάρκεια ερευνών για αγνοούμενους κοντά στο θέρετρο Πουέρτο Πενάσκο, ανακοίνωσε το γραφείο του εισαγγελέα της Σονόρα.

Αξιωματούχοι εργάζονται για να καθορίσουν τις ταυτότητες και τις αιτίες θανάτου.

Από τα ρούχα που βρέθηκαν στο σημείο οι αρχές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δύο λείψανα πιθανόν να ανήκουν σε γυναίκες, πρόσθετε η ανακοίνωση.

Η Φλόρες εξήγησε ότι η οργάνωσή της θα κάνει περαιτέρω έρευνες στο σημείο, το οποίο βρίσκεται περίπου 8 χιλιόμετρα από το Πουέρτο Πενάσκο, μόλις οι ερευνητές έχουν εξετάσει τα λείψανα που εντοπίστηκαν.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εξαφανιστεί στο Μεξικό τα τελευταία χρόνια καθώς αυξήθηκε ραγδαία η βία που συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα.

Η Φλόρες, που αναζητεί έναν από τους γιους της εδώ και τέσσερα χρόνια, δημιούργησε την οργάνωση τον Μάιο όταν εξαφανίστηκε ένας δεύτερος γιος της.