Το συγκλονιστικό μήνυμα 26χρονης μέσα από το φορτηγό του θανάτου

Το συγκλονιστικό μήνυμα 26χρονης μέσα από το φορτηγό του θανάτου

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω, πεθαίνω» φέρεται να έγραψε η νεαρή κοπέλα στην μητέρα της λίγο πριν ξεψυχήσει

Νέο σοκαριστικό στοιχείο βγήκε στην επιφάνεια γύρω από την υπόθεση του θανάτου 39 ανθρώπων σε φορτηγό στο Έσσεξ, κοντά στο Λονδίνο, που έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Μία κοπέλα 26 ετών από το Βιετνάμ που φέρεται ότι βρισκόταν ανάμεσα στα θύματα της τραγωδίας, έστειλε μήνυμα στην μητέρα της, μέσα από το φορτηγό, στο οποίο έγραφε: «πνίγομαι, δεν μπορώ να αναπνεύσω, πεθαίνω». Στη συνέχεια το μήνυμα καταλήγει με την εξής φράση: «σ΄ αγαπάω πάρα πολύ... Συγγνώμη».

Το μήνυμα στάλθηκε την Τρίτη στις 22:28 και η οικογένεια της Φαμ Τι Τρα, κάλεσε για βοήθεια,

Η μητέρα της Φαμ είπε ότι η κόρη της πήγε στην Κίνα, προκειμένου από εκεί να μπορέσει να ταξιδέψει έως το Ηνωμένο Βασίλειο για μία καλύτερη ζωή.

Δύο συλλήψεις για παράνομη διακίνηση ανθρώπων και για τις ανθρωποκτονίες

Δυο άτομα συνελήφθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής για το φορτηγό με τα 39 πτώματα στο Έσεξ.

Πρόκειται για έναν άντρα και μια γυναίκα, 38 ετών και οι δύο, οι οποίοι συνελήφθησαν ως ύποπτοι για συνωμοσία για παράνομη διακίνηση ανθρώπων και για 39 ανθρωποκτονίες, ανέφερε η αστυνομία της περιοχής.

Την ίδια ώρα η DailyMail αναφέρει ότι πρόκειται για ζευγάρι από την πόλη Warrington και είναι οι τελευταίοι ιδιοκτήτες του φορτηγού της φρίκης. Η βρετανική εφημερίδα αποκαλύπτει ότι συνελήφθησαν η Τζοάνα Μάχερ και ο σύζυγός της Τόμας.

Επιπλέον, σε επικοινωνία που είχε μαζί τους αναφέρει ότι εκείνοι υποστήριξαν πως έχουν πουλήσει το συγκεκριμένο φορτηγό, που βρέθηκαν 39 πτώματα Κινέζων, εδώ και ένα μήνα σε εταιρεία μεταφορικής της Ιρλανδίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οδηγός του φορτηγού Μο Ρόμπινσον με καταγωγή από την Ιρλανδία παραμένει υπό κράτηση και κατηγορείται για δολοφονία.

Την ίδια ώρα, οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνές τους προκειμένου να λύσουν τον γρίφο σχετικά με το ποιοι κρύβονται πίσω από την μεταφορά των Κινέζων στην Βρετανία.

Αστυνομικές πηγές που επικαλείται ο Guardian, αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί επικεντρώνονται σε τρία μέλη συμμορίας με βάση τη Βόρεια Ιρλανδία, ενώ ο Telegraph υπογραμμίζει ότι στο μικροσκόπιο έχει μπει μια σπείρα στην πόλη Αρμάγκ με επαφές σε παραστρατιωτικές ομάδες.