Ερντογάν: Η συνάντηση με τον Πούτιν θα συνεισφέρει στην επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία

Ερντογάν: Η συνάντηση με τον Πούτιν θα συνεισφέρει στην επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας συναντάται με τον Ρώσο ομόλογό του για το θέμα της Συρίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διμερής συνάντηση μεταξύ του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Ρώσου ομόλογου του, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο Σότσι της Ρωσίας, στην οποία αναμένεται να μονοπωλήσει τη συζήτηση το θέμα της τουρκικής εισβολής στη Συρία.

Σε δηλώσεις του πριν την έναρξη της συνάντησης, ο Πούτιν ανέφερε, ότι «η Ρωσία γνωρίζει πολύ καλά τις διαφορετικές δυναμικές της κατάστασης στη βόρεια Συρία», ενώ επεσήμανε, ότι η συνάντηση με τον Ερντογάν «θα είναι παραγωγική». Παράλληλα, εξήρε τις διμερείς σχέσεις με την Τουρκία, λέγοντας ότι οι μεταξύ τους σχέσεις «θα βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων στην περιφέρεια».

Ο Ερντογάν, κατά την έναρξη της συνάντησης, δήλωσε ότι «η σύνοδος θα συνεισφέρει στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία». Προηγουμένως, κατά την αναχώρησή του από την Τουρκία, προειδοποίησε, ότι η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία θα συνεχιστεί «με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα», αν οι Κούρδοι δεν υποχωρήσουν από τη «ζώνη ασφαλείας», την οποία η Άγκυρα θέλει να δημιουργήσει στη μεθόριο μεταξύ Συρίας-Τουρκίας.