Ήρωας γυμναστής αφοπλίζει μαθητή και τον εμποδίζει να ανοίξει πυρ μέσα σε σχολείο

Ήρωας γυμναστής αφοπλίζει μαθητή και τον εμποδίζει να ανοίξει πυρ μέσα σε σχολείο

Παροιμιώδης η ψυχραιμία του σε μια οριακή κατάσταση

Παραλίγο να σημειωθεί τραγωδία σε σχολείο του Όρεγκον των ΗΠΑ, με έναν μαθητή να κρατάει όπλο στα χέρια του -πιθανότατα για να βάλει τέλος στη ζωή του- ωστόσο η παρέμβαση ενός γυμναστή αποδείχθηκε καταλυτική, καθώς κατάφερε να τον αφοπλίσει.

Το βίντεο είναι από κάμερα ασφαλείας του σχολείου Παρκρόουζ, με το περιστατικό να συμβαίνει τον προηγούμενο Μάιο και πιο συγκεκριμένα στις 17 του μήνα, ωστόσο το υλικό δόθηκε τώρα στη δημοσιότητα από τις Αρχές της πόλης.

Ο Άνχελ Γρανάδος-Ντίας φαίνεται να μην είναι στην καλύτερη δυνατή ψυχολογική κατάσταση, με την κατάσταση να μοιάζει οριακή. Μάλιστα, πολλοί άλλοι μαθητές αρχίζουν να τρέχουν, φοβούμενοι ότι το όπλο μπορεί να στραφεί και εναντίον τους.

Ωστόσο, ο Κίνον Λόου, που δείχνει να είναι κάτι παραπάνω από ήρεμος, όχι μόνο καταφέρνει να του πάρει το όπλο από τα χέρια, αλλά το κάνει να φαίνεται και εύκολο. Στη συνέχεια αγκαλιάζει τον νεαρό, με εκείνον να ανταποδίδει με τον ίδιο τρόπο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία και όπως αναφέρει η New York Post, το κυνηγετικό όπλο που είχε στα χέρια του ο 19χρονος ήταν γεμισμένο.

Ο Γρανάδος-Ντίας τέθηκε σε τριετή επιτήρηση, ενώ το γραφείο του εισαγγελέα είχε διατάξει να του παρασχεθεί ψυχολογική στήριξη και θεραπεία.

«Είδα το βλέμμα στο πρόσωπό του, στα μάτια του, κοίταξα το όπλο, συνειδητοποίησα ότι ήταν ένα πραγματικό όπλο και έπειτα τα ένστικτά μου ανέλαβαν δράση», είπε ο 27χρονος προπονητής για τον μαθητή, που εκτός από ήρωας εντός τεσσάρων γραμμών, καθώς ήταν και ένας εξαιρετικός παίκτης αμερικανικού ποδοσφαίρου, έγινε και ήρωας εκτός αυτών.

«Αυτό ήταν ένα βέλτιστο σενάριο», δήλωσε ένας αστυνομικός για το περιστατικό αυτό, για να συμπληρώσει πως «τα μέλη του προσωπικού, από όλες τις απόψεις, έκαναν εξαιρετική δουλειά».