Γιατρός αφαίρεσε κατά λάθος τα όργανα 22χρονης στη γέννα

Γιατρός αφαίρεσε κατά λάθος τα όργανα 22χρονης στη γέννα

Της αφαίρεσε την μήτρα και η νεαρή έπεσε σε κώμα

Μια γιατρός από την Ρωσία είναι αντιμέτωπη με τρία χρόνια φυλάκιση μετά από τον θάνατο μιας γυναίκα την ώρα της γέννας. Η γιατρός κατηγορείται για θάνατο από αμέλεια, αφού της αφαίρεσε κατά λάθος τα εσωτερικά της όργανα.

Η Αλίσα Τεπίκινα πέθανε από φρικτούς πόνος, όταν η 27χρονη προσπάθησε να αφαιρέσει τον πλακούντα της που δεν βγήκε κατά την γέννηση της κόρης της.

Αντί όμως να αφαιρέσει τον πλακούντα της 22χρονης, αφαίρεσε ολόκληρη την μήτρα της, με αποτέλεσμα η Τεπίκινα να πέσει σε κώμα και να πεθάνει από καρδιακή προσβολή.

Μετά από έναν εξάμηνο έλεγχο που οδήγησε στις κατηγορίες για θάνατο από αμέλεια, η 27χρονη μπορεί να φυλακιστεί ή να κάνει υποχρεωτική εργασία.

Από τον έλεγχο προέκυψε ότι η γιατρός δεν είχε πρόθεση να βλάψει την νεαρή. Η επικεφαλής γιατρός του νοσοκομείου Έλενα Μπαρανίκοβα ισχυρίζεται πως υπήρχε μια «σπάνια αναστροφή μήτρας».

Στην περίπτωση της Τεπίκινα ο πλακούντας θα έπρεπε να έχει αφαιρεθεί σε χειρουργείο και με αναισθησία στην ασθενή.

«Η μη ελεγχόμενη έλξη του ομφάλιου λώρου οδήγησε σε αυτή την αναστροφή της μήτρας» λένε οι ειδικοί.

«Τα όργανα της 22χρονης βγήκαν έξω, ωστόσο όταν προσπάθησε να τα βάλει ξανά μέσα ήταν ήδη αργά».

Οι συγγενείς της άκουσαν τις κραυγές της, την ώρα που περίμεναν στο νοσοκομείο. Οι ιατρικοί εμπειρογνώμονες πρόσθεσαν πως η γιατρός «τράβηξε τον ομφάλιο λώρο τόσο δυνατά, λες και βρισκόμαστε στον Μεσαίωνα».

«Η μήτρα μπήκε στη θέση της 4 ώρες και 15 λεπτά αργότερα, ενώ ήδη αναπτυχθεί η μαζική αιμορραγία και καρδιακή ανεπάρκεια».

Στην γιατρό απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα, ενώ της έχουν ήδη ασκηθεί πειθαρχικά μέτρα. Την κόρη της Τεπίκινα, Άνια μεγαλώνει ο σύζυγος της και η μητέρα της.

Παρακαλούμε περιμένετε ...