Η Καταλονία «βράζει», τι θα γίνει με το Ρεάλ – Μπαρτσελόνα

Η Καταλονία «βράζει», τι θα γίνει με το Ρεάλ – Μπαρτσελόνα

Οι σκέψεις της ισπανικής ομοσπονδίας για το «κλάσικο»

Σε πεδίο μάχης για ακόμη ένα βράδυ μετατράπηκε η Βαρκελώνη, καθώς εκατοντάδες νέοι ακτιβιστές με σκούρα ρούχα, μάσκες και κράνη μηχανής, άναψαν φωτιές κι ύψωσαν οδοφράγματα, πυρπόλησαν αυτοκίνητα κι έριξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ και «αντικείμενα με οξέα» στις ειδικές κατασταλτικές δυνάμεις της αστυνομίας.

Όλα αυτά είναι απόρροια της καταδίκης εννέα Καταλανών αυτονομιστών σε ποινές κάθειρξης από 9 έως 13 χρόνια για στάση σχετικά με τον ρόλο τους στην αποτυχημένη απόπειρα της περιφέρειας το 2017 να αποκτήσει την ανεξαρτησία της.

Στις 26 Οκτωβρίου θα πρέπει να διεξαχθεί στο «Καμπ Νόου» το πρώτο «clasico» της φετινής σεζόν.

Η ισπανική κυβέρνηση δεν επιθυμεί την διεξαγωγή της αναμέτρησης της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Μπαρτσελόνα υπό αυτό το κλίμα. Με δεδομένο ότι οι «μπλαουγκράνα» εξέδωσαν ανακοίνωση κατά της δικαστικής απόφασης για τους Καταλανούς ηγέτες αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως η φυλάκιση δεν αποτελεί λύση, το γήπεδο αναμένεται να μετατραπεί σε σκηνικό για τις νέες διαμαρτυρίες.

Τόσο η κυβέρνηση όσο και η Λίγκα εκφράζουν φόβους για έκτροπα.

Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας: είτε το παιχνίδι θα γίνει στο «Καμπ Νόου», είτε θα μεταφερθεί στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» είτε θα αναβληθεί για άλλη ημερομηνία. Οι δύο ομάδες θα παρουσιάσουν τα επιχειρήματά τους ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής και αυτή θα αποφασίσει.