Το φαινόμενο Sugar Daddy και Sugar Baby: Πίσω από το σεξ μπορεί να υπάρξει συναισθηματικό δέσιμο

Το φαινόμενο Sugar Daddy και Sugar Baby: Πίσω από το σεξ μπορεί να υπάρξει συναισθηματικό δέσιμο

Τα επτά είδη σχέσεων και η μαρτυρία ενός sugar baby

Στο άκουσμα της λέξης «sugar daddy» ή «sugar baby» έρχονται στο μυαλό εικόνες, από νέες κοπέλες συνοδευόμενες από κάποιον μεγαλύτερο άντρα με λεφτά που ξοδεύει συνήθως μεγάλα χρηματικά ποσά, κάνει δώρα και πληρώνει τα έξοδα τους με αντάλλαγμα κάποιου είδους ερωτική σχέση.

Το ξεκίνημα αυτών των σχέσεων συνήθως γίνεται μέσω διαδικτύου, όπου ευκατάστατοι συνήθως άντρες πλησιάζουν όμορφες νεαρές κοπέλες ή και το αντίθετο.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που συνδέουν αυτή την σχέση, με τα πλούσια δώρα και λεφτά ως ένα άλλο είδος πορνείας.

Ωστόσο μια νέα έρευνα, φέρνει στο προσκήνιο πως πίσω από αυτές τις σχέσεις υπάρχει και κάτι άλλο πέρα από αυτό.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Journal Sociological Perspectives», εξηγεί πως υπάρχουν περίπου 7 είδη τέτοιων σχέσεων. Από την σχέση που γίνεται καθαρά μόνο για σεξ και λεφτά μέχρι την εντελώς πλατωνική.

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα, βασίστηκε στις συνεντεύξεις 48 πρώην «sugar babies».

Και μπορεί να υπάρχει αυτή η ερωτική σχέση, αρκετές από αυτές όμως εξελίχθηκαν τελείως διαφορετικά.

Ποια είναι τα είδη αυτών των σχέσεων όμως που προέκυψαν από την έρευνα;

  • Ένα είδος, που ο συγγραφέας αναφέρει ως «πραγματική αγάπη» περιέχει γυναίκες που βλέπουν τον «sugar daddy» τους πιθανό σύντροφο από τον οποίο περιμένουν να τις στηρίξει.
  • Υπάρχουν επίσης οι «sugar φιλίες» όπως της αποκαλεί που δεν περιλαμβάνουν σεξ, όπως η περίπτωση μιας νεαρής που έβγαλε πάνω από 9.000 δολάρια σε έναν χρόνο χωρίς να έχει ερωτική σχέση με τον sugar daddy της.
  • Ένα άλλο είδος είναι οι «sugar φιλίες με προνόμια» που περιλαμβάνει νεαρές που κάνουν σεξ μαζί τους, ωστόσο βγαίνουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις αλλά και άλλες εξόδους λες και είναι ζευγάρι.

Η Τέιλορ 22 χρονών, λέει στην NY post πως η σχέση που έχει με τον 86χρονο «sugar daddy» της είναι κάτι παραπάνω από μια «συμφωνία».

Αυτός πληρώνει τους λογαριασμούς της και της δίνει κάθε μήνα 2.500 δολάρια. Είναι μαζί περίπου τρία χρόνια και όπως λέει η ίδια δεν έκαναν ποτέ σεξ.

«Στέλνουμε emails ο ένας στον άλλο η μιλάμε στο τηλέφωνο καθημερινά. Είναι κάτι παραπάνω από φιλία και αν ήταν λίγο νεότερος θα είχα σίγουρα ερωτικές σχέσεις μαζί του» λέει η Τέιλορ.

Η ίδια ισχυρίζεται πως και άλλες τις φίλες που έχουν ακολουθήσει αυτό τον δρόμο έχουν προσαρμοστεί σε διάφορα είδη σχέσεων.

«Νομίζω πως η σχέση μου είναι διαφορετική. Είναι σπάνιο να δημιουργείς μια τόσο δυνατή σχέση χωρίς να υπάρχει το σεξ σε αυτή».

Το «sugaring» δεν είναι κάτι νέο μάλιστα όπως εξηγεί ο υπεύθυνος της έρευνας Μαρέν Σκαλ, είναι ένα φαινόμενο όλο και πιο συχνό τα τελευταία δέκα χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Γι’ αυτό τον λόγο δεν είναι τυχαία και η αύξηση διαδικτυακών σαιτ που οι κοπέλες μπορούν να βρουν τέτοιου είδους σχέσεις.

«Υπήρχε ποικιλία για το «sugar dating» που ήθελα να επισημάνω τις διαφορετικές μορφές που μπορεί να έχουν» λέει ο Σκαλ.

«Χάσαμε το γεγονός πως συχνά, μπορούν να έχουν ένα διαφορετικό και συναισθηματικό δέσιμο μεταξύ τους» προσθέτει.

Η Τέιλορ αισθάνεται υπερήφανη που κάποια έρευνα μπορεί πλέον να εξηγήσει την δυναμική αυτών των σχέσεων. Αν και περιγράφει τον εαυτό της ως ένα «sugar baby» μισεί τον τρόπο που ο κόσμος βλέπει τον όρο αυτό.

«Sugar daddy και sugar baby ακούγεται πρόστυχο και σεξουαλικό με έναν τρόπο που δεν ταιριάζει στην δυναμική αυτών των σχέσεων» λέει.

«Συνήθως προσδιορίζουμε την σχέση μας κατά κύριο λόγο ως μια δυνατή φιλία» καταλήγει.