Τραμπ: Οι Κούρδοι δεν είναι άγγελοι

Τραμπ: Οι Κούρδοι δεν είναι άγγελοι

Ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε ότι είναι «καλό» η Ρωσία να βοηθήσει τη Δαμασκό

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα, ότι οι Κούρδοι εναντίον των οποίων η Άγκυρα εξαπέλυσε επίθεση στη βόρεια Συρία μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από την περιοχή, «δεν είναι άγγελοι».

«Οι Κούρδοι προστατεύονται πολύ καλά», δήλωσε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο, ενώ ο ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος κατηγορείται στις ΗΠΑ, όπως και από τους ξένους συμμάχους του, ότι «εγκατέλειψε» τους Κούρδους. «Εξάλλου, (οι Κούρδοι) δεν είναι άγγελοι» πρόσθεσε, την ώρα που ο αντιπρόεδρός του, Μάικ Πενς, αναμένεται να αναχωρήσει για την Τουρκία, για να συναντήσει τον πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παράλληλα, ο Τραμπ προσπάθησε να υποβαθμίσει την κρίση στη Συρία μετά την τουρκική εισβολή κατά των κουρδικών δυνάμεων, συμμάχων των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι η σύγκρουση είναι μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας και ότι είναι «καλό» η Ρωσία να βοηθήσει τη Δαμασκό. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ δήλωσε, ότι είναι προτιμότερο να επιβληθούν αμερικανικές κυρώσεις στην Τουρκία, παρά να γίνονται μάχες στην περιοχή και ότι εξαρτάται από τις χώρες εκεί, να βρουν μια λύση.