Εκατοντάδες συλλήψεις παιδόφιλων με δράση στο «σκοτεινό διαδίκτυο»

Εκατοντάδες συλλήψεις παιδόφιλων με δράση στο «σκοτεινό διαδίκτυο»

Οι δράστες αγόραζαν και πωλούσαν υλικό παιδικής πορνογραφίας, ενώ κάποιοι πρωταγωνιστούσαν σε αυτό

Ένα παγκόσμιο δίκτυο παιδεραστίας αποκάλυψε στο «σκοτεινό διαδίκτυο» η συνεργασία των αστυνομικών αρχών των Ηνωμένων Πολιτειών, της Μεγάλης Βρετανίας, της Γερμανίας και της Νότιας Κορέας, όπου οι παιδόφιλοι πλήρωναν σε bitcoin για να «κατεβάσουν» εκατοντάδες χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Περισσότεροι από 250.000 φρικιαστικά βίντεο βρέθηκαν αποθηκευμένα σε διακομιστή στη Νότια Κορέα, τα πωλήθηκαν μέσω ενός ιστοτόπου που ονομαζόταν «Welcome To Video» σε παιδεραστές σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω του σκοτεινού ιστού. Το Αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ήδη ασκήσει διώξεις σε βάρος του 23χρονου Νοτιοκορεάτη, Jong Woo Son, ως διαχειριστή του ιστότοπου, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο ταυτοποιούν εκείνους που χρησιμοποίησαν το site.

Μέχρι στιγμής 337 ύποπτοι έχουν συλληφθεί σε 38 χώρες, μεταξύ των οποίων η Μεγάλη Βρετανία, η Ιρλανδία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Νότια Κορέα, η Γερμανία, η Ισπανία, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Τσεχία και ο Καναδάς. Ο Jong Woo Son συνελήφθη από τις αρχές της Νότιας Κορέας και έχει ήδη καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης μόλις 18 μηνών, ωστόσο οι αμερικανικές αρχές ζητούν την έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να έρθει αντιμέτωπος με την Αμερικανική Δικαιοσύνη. Η ιστοσελίδα «Welcome To Video» έχει κατέβει από το «σκοτεινό διαδίκτυο».

Η υπόθεση άρχισε να αποκαλύπτεται μετά την σύλληψη στη Βρετανία του μεταπτυχιακού φοιτητή στο πανεπιστήμιο Cambridge, Dr. Matthew Falder, γεωφυσικό από πλούσια οικογένεια, ο οποίος τροφοδοτούσε τον ιστότοπο με οπτικό υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Ο ίδιος ομολόγησε τελικά 137 αδικήματα, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού ανηλίκων και της ενθάρρυνσης σε βιασμό παιδιών, όπως της διανομής υλικού που απεικόνιζε την σεξουαλική κακοποίηση ενός νεογέννητου μωρού. Ο Falder καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 25 ετών.

Ακολούθησε η σύλληψη του Kyle Fox, ο οποίος βιστεοσκοπούσε τις σεξουαλικές του επιθέσεις σε ένα αγόρι ηλικίας 5 ετών και ένα κορίτσι ηλικίας μόλις 1 έτους. Βίντεο με τον ίδιο να βιάζει μια νεαρή κοπέλα εμφανίστηκε στο site "«Welcome To Video». Ο Fox καταδικάστηκε σε κάθειρξη 22 ετών.