Το Βερολίνο δεν αναμένει κυρώσεις κατά της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Το Βερολίνο δεν αναμένει κυρώσεις κατά της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Η συμφωνία για το προσφυγικό υπερισχύει της τουρκικής εισβολής στη Συρία σύμφωνα με το dpa

Το Βερολίνο δεν αναμένει ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, θα αποφασίσει οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), επικαλούμενο πληροφορίες από κυβερνητικούς κύκλους.

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ καταδικάστηκε κατηγορηματικά η στρατιωτική επίθεση της Τουρκίας στην Συρία, αλλά δεν συμφωνήθηκε εμπάργκο στην πώληση εξοπλιστικών συστημάτων ή απειλή κυρώσεων, επισημαίνει το dpa και αναφέρει ότι στις συνομιλίες της Πέμπτης και της Παρασκευής οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα ασχοληθούν με το θέμα της τουρκικής εισβολής και δεν θα πρέπει να αποκλείονται νέες αποφάσεις, οι οποίες ωστόσο για την ώρα δεν είναι προγραμματισμένες.

Η Σύνοδος Κορυφής θα ασχοληθεί ακόμη με την Κοινή Δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας για το προσφυγικό και τις προοπτικές της, ενώ όπως τονίζει το dpa, η συζήτηση θα αφορά κυρίως το ενδεχόμενο διάθεσης νέων πόρων στην Τουρκία, στο πλαίσιο της συμφωνίας. Η γερμανική κυβέρνηση έχει πάντως επανειλημμένα ταχθεί υπέρ του διαχωρισμού των δύο ζητημάτων, των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Συρία και της εφαρμογής της συμφωνίας για το προσφυγικό.

Παρακαλούμε περιμένετε ...