Έθαψαν ζωντανό νεογέννητο βρέφος

Έθαψαν ζωντανό νεογέννητο βρέφος

Το βρήκε ζευγάρι που πήγε να θάψει το δικό του νεκρό παιδί

Ένα νεογέννητο κοριτσάκι θάφτηκε ζωντανό στην Ινδία, όπως έγινε σήμερα γνωστό από την αστυνομία, σε μια χώρα όπου οι γονείς προτιμούν τα αγόρια και ο αριθμός των κοριτσιών ολοένα και μειώνεται.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ένα ζευγάρι το οποίο πήγε να θάψει το νεογέννητο παιδί του στο νεκροταφείο, το οποίο είχε πεθάνει στο νοσοκομείο, ανακάλυψε το κοριτσάκι μέσα σε ένα πήλινο δοχείο, θαμμένο σε βάθος λίγων εκατοστών, όπως περιέγραψε ένας αστυνομικός στην πόλη Μπαρέιλι, στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές. «Το φτυάρι τους βρήκε στο δοχείο και άκουσαν παιδικά κλάματα να ακούγονται μέσα από αυτό», είπε ο αστυνομικός, υπό καθεστώς ανωνυμίας, στο Reuters.

«Ειδοποίησαν αμέσως τον φύλακα του νεκροταφείου, ο οποίος είπε, ότι είχε δει νωρίτερα τους γονείς. Φαίνεται, πως πρόκειται για απόπειρα παιδοκτονίας», είπε ο ίδιος, σημειώνοντας πως το μωράκι είναι ηλικίας περίπου 5 ημερών. Το βρέφος διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου αναρρώνει. Η αστυνομία αναζητά τους γονείς του.

Στην Ινδία, ο αριθμός των κοριτσιών ολοένα και μειώνεται σύμφωνα με μια κυβερνητική έρευνα που δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο κι η οποία καταδεικνύει, ότι οι παράνομες αμβλώσεις θηλυκών εμβρύων συνεχίζονται, παρά την απαγόρευση που έχει επιβληθεί και τις κυβερνητικές προσπάθειες να σωθούν τα κοριτσάκια.

Βάσει της έρευνας, ο αριθμός των γυναικών ανά 1.000 άνδρες ανερχόταν σε 896 το διάστημα 2015-2017, μικρότερος από το 898 μεταξύ 2014-2016 και από το 900 το διάστημα 2013-2015. Ο αριθμός αυτός ανερχόταν σε 943 στην τελευταία έρευνα του 2011.

Παρακαλούμε περιμένετε ...