Aγοράκι πήγε 320 φορές σε νοσοκομεία και έκανε 13 χειρουργεία εξαιτίας της μητέρας του

Aγοράκι πήγε 320 φορές σε νοσοκομεία και έκανε 13 χειρουργεία εξαιτίας της μητέρας του

Καταδικάστηκε σε έξι χρόνια κάθειρξη

Σε έξι χρόνια φυλακής καταδικάστηκε μια μητέρα από το Τέξας, η οποία έλεγε ψέμματα σε γιατρούς και νοσοκομεία για φανταστικές ασθένειες και συμπτώματα του γιου της, με αποτέλεσμα το αγοράκι να νοσηλεύεται και να κάνει χειρουργεία που δεν χρειαζόταν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του NBC News, η Καιλεν Μπάουεν Ράιτ, καταδικάστηκε από δικαστήριο του Ντάλας, την περασμένη Παρασκευή να περάσει έξι χρόνια στη φυλακή, έχοντας παραδεχθεί την ενοχή της για εγκληματική έκθεση σε κίνδυνο της ζωής του παιδιού της.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές που ασχολήθηκαν με την υπόθεση ο Κρίστοφερ Μπάουν πέρασε τα πρώτα οκτώ χρόνια της ζωής του μπαινοβγαίνοντας στα νοσοκομεία, επειδή η μητέρα του ισχυριζόταν ότι έπασχε από διάφορες ασθένειες, μεταξύ των οποίων καρκίνος, μυϊκή δυστροφία, καρδιολογικά προβλήματα και κρίσεις.

Ο μικρούλης, που σήμερα είναι 10 ετών, εκτέθηκε σε ακτινοβολίες, παρουσίασε σήψη έξι φορές λόγω μολύνσεων από ενδοφλέβιους ορούς και εμφάνισε θρόμβους στο αίμα από περιττές θεραπείες.

Η μητέρα του είχε πείσει επίσης τους γιατρούς να βάλουν στον γιο της ένα σωλήνα σίτισης, ενώ υποχρέωνε το αγόρι να μετακινείται με αναπηρικό καροτσάκι.

Ο Κρίστοφερ είχε επισκεφθεί νοσοκομεία πάνω από 320 φορές και είχε υποβληθεί σε 13 χειρουργικές επεμβάσεις, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Το αγοράκι σώθηκε από τα βασανιστήρια το 2017, όταν ένα νοσοκομείο στο Ντάλας κάλεσε την Υπηρεσία Προστασίας Ανηλίκων και κατήγγειλε πως δεν ήταν άρρωστος.

Η Καιλέν πιστεύεται ότι πάσχει από Σύνδρομο Munchausen by Proxy, μια κλινική διαταραχή στην οποία ένας κάποιος επινοεί ή προκαλεί τεχνητά συμπτώματα ασθενείας σε ένα άτομο υπό τη φροντίδα του, όπως ένα παιδί, ένας ηλικιωμένος ενήλικας ή ένα άτομο με αναπηρία.

Η γυναίκα αρχικά αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης 20 ετών, αλλά τελικά ο δικαστής έδειξε επιείκεια και της επέβαλε κάθειρξη έξι ετών.

Ο  πατέρας του αγοριού, δήλωσε την Παρασκευή ότι επί χρόνια έχασε χρόνο με τον γιο του, επειδή η μητέρα του έτρεχε συνεχώς τον μικρό στα νοσοκομεία, και τα δικαστήρια του αρνούνταν την πλήρη κηδεμονία.

«Υπήρξε τόση χειραγώγηση, τόσα ψέματα. Δεν ήξερα τι να κάνω», είπε στον τηλεοπτικό σταθμό. Ο μικρός πλέον ζει με τον πατέρα του.