Οι ΗΠΑ στέλνουν 3.000 στρατιώτες στη Σαουδική Αραβία

Οι ΗΠΑ στέλνουν 3.000 στρατιώτες στη Σαουδική Αραβία

Παράλληλα αναπτύσσονται δύο συστοιχίες πυραύλων Patriot και δύο μοίρες μαχητικών αεροσκαφών

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ 'Εσπερ έδωσε την άδεια χθες για την ανάπτυξη στη Σαουδική Αραβία 3.000 πρόσθετων στρατιωτών και οπλικών συστημάτων, κυρίως πυραύλους Patriot και μαχητικά αεροσκάφη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πενταγώνου.

«Ο Μαρκ 'Εσπερ επέτρεψε την ανάπτυξη πρόσθετων αμερικανικών δυνάμεων» στη Σαουδική Αραβία, αναφέρει η ανακοίνωση. «Αυτό αντιπροσωπεύει άλλους 3.000 στρατιώτες», μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζόναθαν Χόφμαν δήλωσε ότι ο υπουργός Άμυνας επέτρεψε την ανάπτυξη στρατιωτικού υλικού, όπως δύο συστοιχίες πυραύλων Patriot, δύο μοίρες μαχητικών αεροσκαφών και ένα σύστημα αντιπυραυλικής προστασίας THAAD.

Ο υπουργός 'Εσπερ ενημέρωσε τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας και υπουργό Άμυνας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν σήμερα το πρωί για την «ανάπτυξη των πρόσθετων δυνάμεων για να διασφαλίσει και ενισχύσει την άμυνα της Σαουδικής Αραβίας».

Τέλη Σεπτεμβρίου, οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει ήδη την αποστολή 200 στρατιωτών στο βασίλειο, στην πρώτη ανάπτυξη του είδους μετά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων το 2003.

Παρακαλούμε περιμένετε ...