Nεκροί και τραυματίες από τους βομβαρδισμούς της Τουρκίας στη Συρία

Nεκροί και τραυματίες από τους βομβαρδισμούς της Τουρκίας στη Συρία

Σύμφωνα με το Anadolu, έξι ρουκέτες ερρίφθησαν από το Καμισλί στην τουρκική πόλη Νουσαϊμπίν

Τουλάχιστον δύο πολίτες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σήμερα από τους βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε η Τουρκία εναντίον ενός χωριού στα δυτικά περίχωρα του Ρας αλ Άιν, μιας περιοχής στα βόρεια σύνορα της Συρίας, έγινε γνωστό από τη συμμαχία των Κούρδων και Αράβων μαχητών.

«Δύο πολίτες έχασαν τη ζωή τους, άλλοι δύο τραυματίστηκαν από τα τουρκικά αεροπορικά πλήγματα εναντίον του χωριού Μισαράφα» γνωστοποίησαν στο Twitter οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya, ο αριθμός των νεκρών από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς ανέρχεται σε επτά και των τραυματιών σε 16.

«Καλούμε όλες τις χώρες του διεθνούς συνασπισμού... να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποτρέψουν μια πιθανή, επικείμενη, ανθρωπιστική κρίση» τονίζουν οι SDF.

Σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα, χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει το Ρας αλ Άιν προς την επαρχία Χασάκα.

Αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων σε βάθος 50 χλμ στη Συρία

Σύμφωνα πάντα με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη διεξήγαγαν αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων σε βάθος 50 χλμ στη Συρία, στο Άιν Ίσα.

Είκοσι πέντε μαχητικά πετούν πάνω από την παραμεθόριο περιοχή στη βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με τους SDF.

Τα τουρκικά αεροσκάφη πλήττουν στρατιωτικές θέσεις και αμάχους στις πόλεις Τελ Αμπιάντ και Ρας αλ Άιν, όπως και κοντά στις πόλεις Καμισλί και Άιν Ίσα, επισήμαναν νωρίτερα οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, των οποίων ηγούνται οι Κούρδοι.

Οι SDF ανέφεραν στο Twitter ότι κάτοικοι εγκαταλείπουν μαζικά την περιοχή.

Στο μεταξύ, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε ότι έξι ρουκέτες που ερρίφθησαν από το Καμισλί της βορειοανατολικής Συρίας, έπεσαν στο κέντρο της τουρκικής συνοριακής πόλης Νουσαϊμπίν, χωρίς περαιτέρω πληροφορίες.