Προειδοποίηση για αύξηση των κρουσμάτων Έμπολα

Προειδοποίηση για πιθανή αύξηση των κρουσμάτων του θανατηφόρου ιού Έμπολα στη δυτική Αφρική, απηύθυνε σήμερα ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός εξ αιτίας των μετακινήσεων των πολιτών κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Προτρέποντας τον κόσμο να λάβει επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου Ελχάτζ Ας Σάι σημείωσε ότι η προειδοποίηση δεν αποτελεί ισχυρισμό ότι θα υπάρξουν περισσότερα κρούσματα αλλά είναι μια έκκληση ώστε να μην υπάρξει εφησυχασμός για να διατηρηθεί η πρόοδος που έχει συντελεστεί μέχρι στιγμής στην αντιμετώπιση της νόσου. "Αν έχουμε κοινωνικές εκδηλώσεις και μετακίνηση ανθρώπων μπορεί να υπάρξει αυξημένος κίνδυνος", σημείσε.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που διαθέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας η εξάπλωση των κρουσμάτων του ιού Έμπολα φαίνεται να έχει επιβραδυνθεί στη Λιβερία και τη Γουινέα, αλλά εξακολουθεί να μαίνεται στη Σιέρα Λεόνε. Η επιδημία του Έμπολα, η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί στην ιστορία έχει μολύνει σχεδόν 18.000 ανθρώπους, εκ των οποίων περίπου οι 6.400 έχουν καταλήξει.