Γαλλική κινητικότητα ενόψει γεώτρησης από το Γιαβούζ

Γαλλική κινητικότητα ενόψει γεώτρησης από το Γιαβούζ

Γαλλικό αεροπλάνο ηλεκτρονικού πολέμου στην Κύπρο - Την ναυτική βάση στο Μαρί επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας η Πρέσβης της Γαλλίας

Με το Γιαβούζ να ετοιμάζεται να ξεκινήσει γεώτρηση μέσα στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ, όπου έχουν συμβόλαιο με την Κυπριακή Δημοκρατία οι ενεργειακοί κολοσσοί TOTAL και ΕΝΙ, παρατηρείτε κινητικότητα από γαλλικής πλευράς καθώς η TOTAL είναι γαλλικών συμφερόντων.

Την ναυτική βάση στο Μαρί επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας η Πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο Ιsabelle Dumont σύμφωνα με το ΡΙΚ.

Σε ανάρτηση της πρεσβείας της Γαλλίας στην Κυπρο στο Twitter αναφέρεται πως η κυρία Dumont επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τη ναυτική βάση του Μαρί και τόνισε τη σημασία της αμυντικής συνεργασίας Γαλλίας και Κύπρου.

Παράλληλα η ιστοσελίδα itamilradar.com που ασχολείται με τις κινήσεις αεροσκαφών αναφέρει πως σήμερα εντοπίστηκε αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας VFW Transall C-160NG να αναχωρεί από το αεροδρόμιο της Λάρνακας με κατεύθυνση δυτικά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το συγκεκριμένο αεροσκάφος ανήκει στην Μοίρα Ηλεκτρονικού Πολέμου «Escadron électronique aéroporté 1/54 Dunkerque».