Διπλωματικός «πυρετός» γύρω από το Γιαβούζ, στην Κύπρο ο Δένδιας

Διπλωματικός «πυρετός» γύρω από το Γιαβούζ, στην Κύπρο ο Δένδιας

Λευκωσία και Αθήνα συντονίζουν τις ενέργειες τους για κοινή δράση στις Βρυξέλλες

Κορυφώνονται οι διπλωματικές διεργασίες έναντι των έκνομων τουρκικών ενεργειών στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» ετοιμάζεται σήμερα να τρυπήσει στο οικόπεδο 7, με την Άγκυρα να επιδιώκει να οδηγήσει στα άκρα την ένταση στην περιοχή. Στην Κυβέρνηση τα τελευταία εικοσιτετράωρα επικρατεί ένα πυρετός διπλωματικών διεργασιών σε διεθνές επίπεδο, με την προσοχή να στρέφεται κυρίως στις Βρυξέλλες και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, την ερχόμενη εβδομάδα σύμφωνα με το philenews.com.

Στην Κύπρο φτάνει σήμερα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος στις 6:30 το απόγευμα θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Λευκωσία και Αθήνα συντονίζουν τις ενέργειες τους για κοινή δράση στις Βρυξέλλες. Κατά την εδώ παρουσία του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών θα συζητηθούν και οι εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς επίσης και το ενδεχόμενο σύγκλησης Πενταμερούς Διάσκεψης τον Δεκέμβριο.

Υπό τη σκιά των τουρκικών παράνομων ενεργειών στην κυπριακή ΑΟΖ, κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι έγινε βολιδοσκόπηση των δύο ηγετών από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης στο Παρίσι τον Νοέμβριο. Υπενθυμίζουμε ότι, όπως κοινοποιήθηκε από την επομένη της πρόσφατης συνάντησης με τον Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος είναι θετικός σε μία συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί, στην παρουσία και του ΓΓ του διεθνούς Οργανισμού.

Παρακαλούμε περιμένετε ...