Διεφθαρμένος αξιωματούχος πλουσιότερος και από τον ιδρυτή της Alibaba

Διεφθαρμένος αξιωματούχος πλουσιότερος και από τον ιδρυτή της Alibaba

Διέθετε χρήματα και χρυσό η αξία των οποίων ξεπερνά την περιουσία του Τζακ Μα

Πρωτοφανή πλούτο ανακάλυψαν οι κινεζικές αρχές στο σπίτι ενός ανώτερου αξιωματούχου του Κομμουνιστικού Κόμματος στην επαρχία Χαϊνάν της Κίνας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Daily Mail, σε έφοδο που έκαναν εντός του Σεπτεμβρίου στην οικία του επιθεωρητές του σώματος κατά της διαφθοράς, ανακάλυψαν 13,5 τόνους χρυσού, η αξία του οποίου ανέρχεται σε 587 εκατομμύρια ευρώ με τις τρέχουσες τιμές συναλλαγών. Επιπλέον, βρέθηκε και το συνολικό ποσό των 268 δισ. γουάν (33,87 δισ. ευρώ). Μάλιστα, ο 58χρονος Ζανγκ Κι είχε το προνόμιο να του έχουν παραχωρηθεί πολυτελείς βίλες από το Κόμμα.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, αν επαληθευθεί η ύπαρξη των παραπάνω ευρημάτων, τότε ο Ζανγκ Κι θα αποδειχθεί πλουσιότερος και από τον ιδρυτή της Alibaba και πλουσιότερο άνθρωπο στην Κίνα, Τζακ Μα, η περιουσία του οποίου εκτιμάται στα 33,95 δισ. ευρώ. Ο Ζανγκ Κι γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Χαϊκού, την πρωτεύουσα της επαρχίας Χαϊνάν, με πληθυσμό περίπου 9 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Μάλιστα, είχε την ίδια ισχύ με τον δήμαρχο της πόλης, σύμφωνα με τα ισχύοντα για τους αξιωματούχους του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, ο Ζανγκ Κι καθαιρέθηκε από το Κόμμα.