Άγκυρα: «Πορθητής» και Orucreis συνεχίζουν την δράση τους στην Ανατολική Μεσόγειο

Άγκυρα: «Πορθητής» και Orucreis συνεχίζουν την δράση τους στην Ανατολική Μεσόγειο

Συνεχίζονται οι πτήσεις των τουρκικών drone σε Μεσόγειο και Αιγαίο - Να συλλέξουν πληροφορίες από την «Παρμενίων» προσπαθούν οι τούρκοι

Η Τουρκία συνεχίζει την προκλητική της στάση στην Ανατολική Μεσόγειο με το υπουργείο Άμυνάς της να δίνει στην δημοσιότητα φωτογραφίες από το πλωτό γεωτρύπανο «Πορθητής» (FATIH) και το ερευνητικό ORUÇREİS που συνεχίζουν όπως αναφέρει τις δραστηριότητές τους συνοδευόμενα από πλοία του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Γράφει ο Μαρίνος Γκασιάμης

Οι φωτογραφίες σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ελήφθησαν από τουρκικά drone που πετούν σε ρόλο επιτήρησης γύρω από τα δύο σκάφη της Τουρκίας

Αξίζει πάντως να αναφερθεί πως και σήμερα σύμφωνα με πηγές του news.gr σημειώθηκαν πτήσεις τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών κατά μήκος των τουρκικών ακτών στο Αιγαίο. Να υπενθυμίσουμε πως στο Αιγαίο είναι σε εξέλιξη η ελληνική διακλαδική άσκηση «Παρμενίων».

Στην Κύπρο πέριξ της οποίας κινούνται τα πλοία αυτά, η Άγκυρα εξέδωσε 4 NAVTEX με τις οποίες σχεδόν κυκλώνει την μεγαλόνησο.