Κόσμος

Είχαν τον νεκρό μπροστά τους και δεν επιβεβαίωναν τον θάνατο

Φαντάζει απίστευτο αλλά είναι πραγματικό

Το εν λόγω περιστατικό έλαβε χώρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού στην Κύπρο, όπου διακομίσθηκε ο άστεγος που εντοπίστηκε νεκρός σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στην Πλατεία Ηρώων το βράδυ της 25ης Σεπτεμβρίου.

Η σορός του άνδρα, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει εξακριβωθεί βρισκόταν για αρκετές ώρες στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου μέχρις ότου υπογραφεί η βεβαίωση θανάτου του. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το sigmalive.com, το ΤΑΕΠ δεν επιβεβαίωνε τον θάνατο του, λόγω του ότι ο νεκρός βρισκόταν σε κατάσταση σήψης.

Να σημειωθεί ότι όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις, αρχικά εκδίδεται η σχετική βεβαίωση θανάτου την οποία ακολούθως η Αστυνομία παρουσιάζει στο Δικαστήριο προκειμένου να λάβει διάταγμα για τη νενομισμένη νεκροτομή η οποία καταδεικνύει τα ακριβή αίτια θανάτου. Στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο, αυτό έγινε με καθυστέρηση αρκετών ωρών.

Με τη νεκροτομή που διενήργησε η ιατροδικαστής, Αγγελική Παπέττα, διαπιστώθηκε ότι ο νεκρός πέθανε από παθολογικά αίτια αφού προηγουμένως αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια. Δεν αποκλείεται ο άτυχος άνδρας να πέθανε πριν από 1 μήνα.