Προκλητικός ο Τσαβούσογλου: Με τα πλοία μας αλλάξαμε τις ισορροπίες στην Κύπρο

Προκλητικός ο Τσαβούσογλου: Με τα πλοία μας αλλάξαμε τις ισορροπίες στην Κύπρο

«Αντιλήφθηκαν πως τα πράγματα είναι σοβαρά αφού στείλαμε τα πλοία μας» - «Κόντρα» άσκηση απέναντι από την τελική φάση του Παρμενίωνα εξήγγειλε η Άγκυρα

Ιδιαίτερα προκλητικός εμφανίστηκε χθες σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη ο Τούρκος υπουργός Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφερόμενος στο θέμα των υδρογονανθράκων στην Κύπρο.

Γράφει ο Μαρίνος Γκασιάμης

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα aksam.com.tr ο τούρκος υπουρός είπε πως «στο θέμα των υδρογονανθρακων αλλάξαμε τις ισορροπίες με τα πλοία που στείλαμε στην Κύπρο».

Είπε ακόμη πως «είχαμε πει στη διεθνή κοινότητα στην Ελλάδα στους Ελληνοκύπριους και στη Μεγάλη Βρετανία πως οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να σταματήσουν τις μονομερείς ενέργειες.

Θα πρέπει να ξεκινήσουν τις έρευνες αφού εξασφαλιστούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Όμως κανένας δεν άκουσε τις συμβουλές μας. Ίσως δεν μας πήραν στα σοβαρά όμως αντιλήφθηκαν πως τα πράγματα είναι σοβαρά αφού στείλαμε τα πλοία μας».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό επεσήμανε πως: «δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχίσουμε διαπραγματεύσεις από το σημείο που είχαμε μείνει στο Όταν Μοντάνα. Διότι το αποτέλεσμα ήταν μια μεγάλη αποτυχία»

Εν τω μεταξύ και σε στρατιωτικό επίπεδο η Τουρκία διατηρεί την ένταση με κινήσεις επίδειξης ισχύος.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από άσκηση νηοψίας των ειδικών δυνάμεων του Πολεμικού της Ναυτικού

Παράλληλα η Άγκυρα εξέδωσε και NAVTEX στα ανοιχτά των Δαρδανελίων για στρατιωτική άσκηση στις 1 και 2 Οκτωβρίου. Χρονική περίοδο κατά την οποία θα μπαίνει στην τελική της φάση η ελληνική άσκηση Παρμενίων με το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού στόλου να είναι στο βόρειο Αιγαίο και συγκεκριμένα γύρω από την Σαμοθράκη για την τελική φάση της άσκησης.

Μαρίνος Γκασιάμης

Παρακαλούμε περιμένετε ...