«Πράσινο φως» για θεραπείες γονιμότητας σε ανύπαντρες γυναίκες και ζευγάρια λεσβιών

«Πράσινο φως» για θεραπείες γονιμότητας σε ανύπαντρες γυναίκες και ζευγάρια λεσβιών

Η νομοθετική διάταξη εγκρίθηκε από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση

H γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε σήμερα μια νομοθετική διάταξη που θα επιτρέπει στις ανύπαντρες γυναίκες και τα ζευγάρια λεσβιών να έχουν πρόσβαση σε θεραπείες γονιμότητας.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι βουλευτές υπερψήφισαν τη διάταξη με 55 ψήφους υπέρ και 17 κατά. Πρόκειται για το πρώτο βήμα ενός νομοσχεδίου για τη βιοηθική που πρότεινε η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Οι περισσότερες από τις θετικές ψήφους προήλθαν από τους βουλευτές του κόμματος του Μακρόν, ενώ οι 11 εκ των αρνητικών από τους Ρεπουμπλικάνους, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Εθνοσυνέλευση συνεχίζει τις διαβουλεύσεις για τις εναπομείνασες διατάξεις του νομοσχεδίου, μεταξύ αυτών το δικαίωμα των παιδιών που γεννιούνται από δωρητές σπέρματος να μαθαίνουν την ταυτότητα του βιολογικού πατέρα τους.

Ακτιβιστές πραγματοποίησαν εκστρατεία για τα μέτρα, ώστε τα ζευγάρια λεσβιών και οι ανύπαντρες γυναίκες, που θέλουν παιδιά να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε θεραπείες γονιμότητας στη Γαλλία.

Έως σήμερα, οι ενδιαφερόμενες έπρεπε να αναζητήσουν την όποια θεραπεία στο εξωτερικό, καθώς ο γαλλικός νόμος επέτρεπε θεραπείες γονιμότητας μονάχα για ετεροφυλόφιλα ζευγάρια.

Οι συντηρητικοί βουλευτές εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τη θέση των πατέρων και την προστασία των οικογενειακών δεσμών.

Παρακαλούμε περιμένετε ...