Η Ρωσία στέλνει κι άλλους στρατιωτικούς στην «πίσω αυλή» των ΗΠΑ

Η Ρωσία στέλνει κι άλλους στρατιωτικούς στην «πίσω αυλή» των ΗΠΑ

Έφτασαν στο Καράκας, χωρίς να διευκρινίζεται ποιος είναι ο αριθμός τους

Ομάδα Ρώσων στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων έφθασε στην πρωτεύουσα Καράκας της Βενεζουέλας, μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax επικαλούμενο διαφορετικές ρωσικές πηγές.
Μια από τις πηγές του πρακτορείου ανέφερε ότι οι Ρώσοι στρατιωτικοί έφτασαν στο Καράκας, χωρίς να διευκρινίζει ποιος είναι ο αριθμός τους, ούτε πότε συγκεκριμένα έφθασαν στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας.

Άλλη πηγή διευκρινίζει ότι σκοπός της επίσκεψης των Ρώσων στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων είναι η συντήρηση και επισκευές στρατιωτικής τεχνολογίας και εξοπλισμών, που έχει αποκτήσει η Βενεζουέλα στο πλαίσιο των συμφωνιών στρατιωτικής συνεργασίας τις οποίες έχουν υπογράψει οι δύο χώρες.

Χθες σύμφωνα με την ιστοσελίδα παρακολούθησης των πτήσεων Flightradar24 και παρατηρητές της Βενεζουέλας, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπήρξαν αναφορές σύμφωνα με τις οποίες ρωσικό αεροσκάφος τύπου Il-62 βρίσκεται στο Καράκας, το οποίο έφθασε στις 21 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, όπως αναφέρει το πρακτορείο Interfax, στην Βενεζουέλα αφίχθη και ένα ρωσικό μεταγωγικό ρωσικό αεροσκάφος An124-100 «Ruslan».

Τον Ιούλιο ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ είχε δηλώσει ότι στην Βενεζουέλα σχεδόν δεν υπάρχουν Ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες, υπογραμμίζοντας ωστόσο, ότι μπορούν να αφιχθούν νέοι εμπειρογνώμονες.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη σημερινή συνάντηση με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο στην Μόσχα, επεσήμανε ότι η προμήθεια εξαρτημάτων κι η δημιουργία κέντρων συντήρησης στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ρωσία όσον αφορά εξοπλισμούς που έχει αγοράσει παλιότερα η Βενεζουέλα, πραγματοποιείται με βάση το συμφωνηθέν χρονοδιάγραμμα.