Η υιοθεσία 6χρονης αποδείχθηκε ότι ήταν 22χρονη με ψυχολογικά προβλήματα

Η υιοθεσία 6χρονης αποδείχθηκε ότι ήταν 22χρονη με ψυχολογικά προβλήματα

«Απειλούσε να σκοτώσει την οικογένεια στον ύπνο, έριχνε χλωρίνη στον καφέ της θετής μητέρας»

Όλα τα στοιχεία του θρίλερ έχει μια υπόθεση που απασχολεί τις Αρχές των ΗΠΑ και του Καναδά, με ένα ανύποπτο ζευγάρι πιστών Χριστιανών που υιοθέτησαν ένα μικρό κορίτσι ουκρανικής καταγωγής.
Όπως αναφέρει η Daily Mail, το ζευγάρι κατηγορήθηκε για εγκατάλειψη και αμέλεια ανηλίκου, όταν άφησε το κορίτσι στην Ιντιάνα και διέφυγε στον Καναδά.

Η αλήθεια όμως είναι ακόμη πιο τρομακτική.

Η 45χρονη μητέρα τριών παιδιών, Κριστίν Μπαρνέτ, και ο πρώην άντρας της Μάικλ Μπαρνέτ, άφησαν πίσω τους σε ένα διαμέρισμα στο Λαφαγιέτ της Ιντιάνα το 9χρονο κοριτσάκι. Σύμφωνα με την αστυνομία, η μικρή αφέθηκε μόνη αν και έπασχε από μία σπάνια μορφή νανισμού, που την είχε καθηλώσει σε ύψος μόλις 91 εκατοστών και της είχε προκαλέσει προβλήματα ακόμη και στο βάδισμα.
Στην πραγματικότητα η 9χρονη ήταν μια κοινωνιοπαθής 22 ετών, που υποκρινόταν το παιδί. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται η Κριστίν Μπαρνέτ.

Η θετή μητέρα αναφέρει ότι τα πραγματικά θύματα είναι εκείνη και η οικογένειά της, που βασανίζονται για χρόνια από τη μυστηριώδη απατεώνισσα, που είχε απειλήσει να τους μαχαιρώσει στον ύπνο τους, έσπρωξε την Κριστίν σε ηλεκτροφόρο φράχτη και έριξε χλωρίνη στον καφέ της.

«Δήλωνε ότι ήθελε να σκοτώσει τα μέλη της οικογένειας, έκανε σχετικές ζωγραφιές που έδειχναν να τους τυλίγει σε κουβέρτα και να τους θάβει στην αυλή» είπε η μητέρα στο Daily Mail.

«Στεκόταν πάνω από ανθρώπους στο μέσο της νύχτας. Δεν μπορούσες να κοιμηθείς. Έπρεπε να κρύβουμε όλα τα αιχμηρά αντικείμενα. Την είδα να βάζει χημικά, χλωρίνη ή κάτι τέτοιο, στον καφέ μου και τη ρώτησα: "Τι κάνεις;". Μου είπε: "Προσπαθώ να σε δηλητηριάσω"».

Η Μπαρνέτ αποκρούει τις κατηγορίες για εγκατάλειψη ανηλίκου.

«Τα ΜΜΕ με δείχνουν ως μία γυναίκα που κακοποιούσε ένα παιδί, αλλά δεν υπάρχει κανένα παιδί στην περίπτωση αυτή. Η Νατάλια ήταν μία κανονική γυναίκα. Είχε περίοδο. Είχε δόντια ενηλίκου. Δεν ψήλωσε καθόλου πράγμα περίεργο ακόμη και για ένα παιδί με νανισμό».

Οι λεπτομέρειες που δίνει η γυναίκα είναι συγκλονιστικές.

«Όλοι οι γιατροί διαβεβαίωναν ότι έπασχε από σοβαρή ψυχολογική ασθένεια που εντοπίζεται μόνο σε ενήλικες. Πήδαγε έξω από αμάξια εν κινήσει. Λέκιαζε τους καθρέφτες με αίμα. Έκανε πράγματα που ένα παιδί δεν θα έκανε ποτέ» τόνισε η 45χρονη.

Το παιδί-θαύμα και η υιοθεσία που εξελίχθηκε σε δράμα

Πριν να τους απαγγελθούν κατηγορίες, το πρώην ζεύγος είχε λάβει επαίνους ότι είναι «υποδειγματικοί γονείς», καθώς είχαν αναθρέψει τον Τζέικ, ένα παιδί ιδιοφυΐα.

Διαγνωσμένος με αυτισμό στην ηλικία των 2 ετών, ο Τζέικ έκανε την πρώτη ακαδημαϊκή του δημοσίευση στα 12 και μέχρι την ηλικία των 15 φοιτούσε σε υψηλού κύρους σχολή Φυσικής.

Η ιστορία του παρουσιάστηκε σε εκπομπή του CBS το 2012, όπου την παράσταση έκλεψε το ντροπαλό κορίτσι που καθόταν στα αριστερά του στο οικογενειακό τραπέζι.

Οι Μπαρνέτ υιοθέτησαν το κορίτσι από τη Φλόριντα το 2010 και του φέρθηκαν σαν να είναι δικό τους παιδί. Μάλιστα η Κριστίν αποδέχθηκε το παιδί παρά τη δυσπλασία της η οποία είχε ως συνέπεια να παραμείνει κοντή, να έχει σκελετικές ανωμαλίες και προβλήματα στην όραση.
«Πάντα ήθελα να έχω μεγαλύτερη οικογένεια, αλλά είχα επιπλοκές στις εγκυμοσύνες μου» είπε.

Η Νατάλια βρισκόταν τότε ήδη δύο χρόνια στις ΗΠΑ και είχε ουκρανικό πιστοποιητικό γέννησης. Χρειαζόταν επειγόντως μια εστία, καθώς οι προηγούμενοι θετοί γονείς της την είχαν εγκαταλείψει, για λόγους που δεν διευκρινίζονταν.

«Από οίκτο δεν ήθελα να τους πιέσω για πληροφορίες ως προς το τι πήγε στραβά» είπε η θετή μητέρα.

«Η Νατάλια ήταν ιδιαιτέρως νευρική. Παρατηρήσαμε αμέσως ότι δεν μπορούσε να περπατήσει. Ωστόσο τίποτα δεν φαινόταν στα επίσημα χαρτιά της υιοθεσίας».

Η αργή αποκάλυψη της αλήθειας

Η οικογένεια την περιέβαλε με αγάπη, ωστόσο ένα περιστατικό τους άφησε άναυδους. «Στην παραλία τα αγόρια έτρεξαν να πέσουν στο νερό και η Νατάλια ήθελε να την κουβαλήσουν στον ωκεανό. Ο άντρας μου και εγώ ήμασταν εξουθενωμένοι οπότε της είπαμε να περιμένει λίγο. Εκείνη απλώς σηκώθηκε και έτρεξε στο νερό. Θυμάμαι να κοιτάω τον Μάικλ και να σκέφτομαι τι γίνεται;» θυμάται η γυναίκα.

Η Μπαρνέτ άρχισε να υποψιάζεται όταν είδε τη μικρή γυμνή για πρώτη φορά.

«Την έκανα μπάνιο και παρατήρησα ότι είχε τρίχες στο εφηβαίο. Σοκαρίστηκα. Μόλις μου είχαν πει ότι είναι 6 ετών και ήταν προφανές ότι αυτό δεν ήταν αλήθεια».
Η «μικρή» δεν είχε επίσης κανένα ίχνος ξένης προφοράς και όταν η οικογένεια ζήτησε από έναν Ουκρανό φίλο τους να της μιλήσει στη μητρική της γλώσσα, η Νατάλια δεν μπορούσε να καταλάβει τίποτα ή να περιγράψει την πατρίδα της.

Τα περιστατικά άρχισαν να έρχονται ως καταιγίδα. Κάποια στιγμή η Νατάλια είπε στην Κριστίν: «Δεν ξέρω πώς τα καταφέρνεις με τα παιδιά, είναι πραγματικά εξουθενωτικά». «Είπα, υποτίθεται ότι κι εσύ παιδί είσαι» διηγείται η θετή μητέρα.

Σύντομα η Μπαρνέτ άρχισε να βρίσκει ρούχα με αίμα στα σκουπίδια, γεγονός που υποδείκνυε ότι η Νατάλια είχε περίοδο και προσπαθούσε να κρύψει την αλήθεια. Η γυναίκα ζήτησε τη βοήθεια του οικογενειακού γιατρού για να εξακριβωθεί η ηλικία της θετής κόρης.

Όταν τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το «μικρό κορίτσι» ήταν στην πραγματικότητα 14 ετών ή μεγαλύτερη, η συμπεριφορά της Νατάλια άρχισε να γίνεται όλο και χειρότερη.

Έως το 2011 η Νατάλια έκανε λεκέδες με σωματικά υγρά σε τοίχους, εκτόξευε απειλές και άκουγε φωνές, μέχρι τη στιγμή που θα κλεινόταν σε ψυχιατρική κλινική. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας φέρεται να ομολόγησε ότι ήταν μεγαλύτερη από ό,τι φαινόταν, σύμφωνα με τη 45χρονη.
Αποκαλυπτικό ήταν και το γράμμα του γιατρού της οικογένειας, στο οποίο αναφέρεται ότι η ημερομηνία γέννησης της Νατάλια το 2003 ήταν ανακριβής και ότι η «μικρή» ζούσε εξαπατώντας τους πάντες.

Το 2012 την υπόθεση άρχισε να ερευνά η αστυνομία, αναζητώντας την αλήθεια για την ηλικία της θετής κόρης. Τους ισχυρισμούς μάλιστα της οικογένειας έκανε δεκτούς ο Δικαστής Gerald S. Zore, ο οποίος όρισε ως ημερομηνία γέννησης της Νατάλια την 4η Σεπτεμβρίου 1989.

Η Μπαρνέτ δήλωσε ότι μετά από όλα αυτά τα περιστατικά, επικοινωνούσε καθημερινά με τη Νατάλια: «Της είπα ότι την πρόσεχα ως ενήλικη και ότι θα τη βοηθούσα οικονομικά, όπως και όλα τα παιδιά μου»Θα τη βοηθούσα να πάει και στο κολλέγιο».

Μετά το 2013 η Νατάλια σταμάτησε την επικοινωνία με τη θετή μητέρα της.