Γυναίκα με δύο κόλπους και δύο μήτρες απέκτησε 4 παιδιά

Γυναίκα με δύο κόλπους και δύο μήτρες απέκτησε 4 παιδιά

Mία σπάνια περίπτωση που απαντάται σε 1 στις 3.000 γυναίκες παγκοσμίως

Την απίστευτη περιπέτεια της με την μητρότητα έκανε γνωστή μια γυναίκα από την Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Η Λόρεν Κότερ που σήμερα είναι 34 ετών, όταν ήταν μόλις 16 διεγνώσθη ότι είχε δύο αναπαραγωγικά συστήματα, μία σπάνια περίπτωση που απαντάται σε 1 στις 3.000 γυναίκες παγκοσμίως.

Οι γιατροί τότε της είχαν πει πως δεν θα μπορέσει ποτέ να αποκτήσει παιδιά. Είχε γεννηθεί με δύο μήτρες, δύο τραχήλους και γι'αυτό τον λόγο θα δυσκολευόταν είτε να μείνει έγκυος είτε να κρατήσει παιδί καθώς η μήτρα είχε το μισό σε μέγεθος σε σχέση με κάποια άλλη γυναίκα.

Η ίδια από την ηλικία των 14 είχε φρικτούς πόνους περιόδου και ακατάσχετη αιμορραγία. Δυο χρόνια αργότερα οι γιατροί βρήκαν την πάθηση της και λίγους μήνες αργότερα υπεβλήθη σε επέμβαση για να αφαιρέσει το τοίχωμα ανάμεσα στους δυο κόλπους και να έχει μια φυσιολογική ερωτική ζωή.

Στα 17 της η ίδια γνώρισε τον σύντροφο της και στην συνέχεια παντρεύτηκαν το 2012. Η νεαρή γυναίκα εξήγησε στον σύζυγό της Μπεν ότι μπορεί να μην αποκτούσαν ποτέ παιδιά και εκείνος τη διαβεβαίωσε ότι υπήρχαν κι άλλοι τρόποι να γίνουν γονείς.

Έναν χρόνο μετά τον γάμο τους ήθελαν να προσπαθήσουν με φυσικό τρόπο να αποκτήσουν παιδί, και ακριβώς έναν μήνα μετά τις προσπάθειες τους η Λόρεν έμεινε έγκυος.

Η κόρη τους Αμελί ήρθε στη ζωή στις 12 Ιουνίου του 2014. Οι δυο αποφάσισαν να δώσουν μια ακόμη ευκαιρία και η Λόρεν έμεινε και πάλι έγκυος.

Χωρίς να έρθει αντιμέτωπη με κάποιο πρόβλημα συμπλήρωσε την 33η εβδομάδα κύησης αλλά τότε υπεβλήθη σε καισαρική για να έρθει στη ζωή ο γιος της.

Το έμβρυο όμως όπως είχε παρατηρήσει η 34χρονη, αναπτυσσόταν στην αριστερή μήτρα ενώ η Αμελί στη δεξιά.

Με ήδη δυο παιδιά, η Λόρεν δεν ήξερε αν θέλει να μείνει ξανά έγκυος, έτσι ακολούθησε μια μέθοδο αντισύλληψης, ωστόσο έμεινε έγκυος ξανά σε δίδυμα αυτή την φορά.

Οι γιατροί της φοβήθηκαν ότι δεν θα καταφέρει λόγω της κατάστασής της να κυοφορήσει δίδυμα. Τα δίδυμα κοριτσάκια γεννήθηκαν στην 37η εβδομάδα κύησης. Λίγες ώρες  το ένα από τα δυο αντιμετώπισε αναπνευστικό πρόβλημα και μεταφέρθηκε στην εντατική μονάδα για νεογνά.

Η μικρή έπασχε από συγγενή διαφραγματική κήλη κι έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Οι γιατροί της έδιναν 50% πιθανότητα αλλά εκείνη κατάφερε να επιβιώσει και επέστρεψε σπίτι της.