Έκλεψαν χρυσή… λεκάνη τουαλέτας από το πατρικό του Ουίνστον Τσόρτσιλ

Έκλεψαν χρυσή… λεκάνη τουαλέτας από το πατρικό του Ουίνστον Τσόρτσιλ

Διαρρήκτες εισέβαλαν στο αρχοντικό που έχει μετατραπεί σε Μουσείο και αφαίρεσαν το έκθεμα

Διαρρήκτες εισέβαλαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στο πατρικό του ηγέτη της Βρετανίας κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, Ουίνστον Τσόρτσιλ, το οποίο έχει μετατραπεί σε Μουσείο και έκλεψαν μια χρυσή λεκάνη τουαλέτας 18 καρατίων, η οποία υπήρχε στο χώρο ως έκθεμα στο πλαίσιο έκθεσης τέχνης.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Bloomberg, οι κλέφτες εκτός από την μεγάλης αξίας λεία τους, προκάλεσαν ζημιές και πλημμύρα στο χώρο, σύμφωνα με την Αστυνομία του Thames Valley. Ένας 66χρονος συνελήφθη ως ύποπτος για την κλοπή, ωστόσο η χρυσή λεκάνη δεν έχει βρεθεί ακόμη, ανέφερε η αστυνομία. Η λεκάνη, η οποία είναι λειτουργική, είναι έργο του Ιταλού Maurizio Cattelan. Το έργο φέρει τον τίτλο "Αμερική" και οι επισκέπτες σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Μουσείου, μπορούσαν να κάνουν χρήση του κατά την επίσκεψή τους.

Ο ιστότοπος του του Μουσείου αναφέρει, ότι ο χώρος παραμένει κλειστός λόγω "απρόβλεπτου περιστατικού". Το Blenheim Palace, το οποίο έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, είναι ένα αρχοντικό ηλικίας άνω των 300 ετών, όπου γεννήθηκε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ το 1874. Η έκθεση εγκαινιάστηκε την περασμένη Πέμπτη και επρόκειτο να διαρκέσει έως τις 27 Οκτωβρίου.