Ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου σε προεκλογική συγκέντρωση στη Μοζαμβίκη

Ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου σε προεκλογική συγκέντρωση στη Μοζαμβίκη

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 98 τραυματίστηκαν

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 98 τραυματίστηκαν όταν ποδοπατήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης του προέδρου της Μοζαμβίκης, Φιλίπε Νιούσι, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες υγείας της χώρας.

Η διεύθυνση του Κεντρικού Νοσοκομείου Ναμπούλα ανέφερε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι η τραγωδία σημειώθηκε όταν το πλήθος προσπάθησε να περάσει από μια πύλη στο στάδιο της ομώνυμης πόλης, στη βόρεια Μοζαμβίκη. Ενώ έβγαιναν από τον χώρο, κάποιοι έπεσαν στο έδαφος και ποδοπατήθηκαν.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου Κατσίμο Μολίνα είπε ότι από τους 98 τραυματίες παραμένουν για νοσηλεία μόνοι οι 14. Οκτώ από αυτούς έχουν μεταφερθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μπαζίλιο Μοντέιρο ανακοίνωσε ότι θα συσταθεί μια επιτροπή για να ερευνήσει τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος.

Οι εκλογές στη Μοζαμβίκη θα διεξαχθούν στις 15 Οκτωβρίου και ο Νιούσι, του κυβερνώντος κόμματος Frelimo, ελπίζει ότι θα εξασφαλίσει μια δεύτερη συνεχόμενη θητεία. Σύμφωνα με μια υπηρεσία που παρακολουθεί την προεκλογική εκστρατεία, κατά την πρώτη εβδομάδα της σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι (10 σε τροχαία δυστυχήματα και 2 σε επεισόδια πολιτικής βίας) και τραυματίστηκαν άλλοι 29. Έχουν γίνει επίσης 33 συλλήψεις, οι περισσότερες από τις οποίες σχετίζονται με την καταστροφή προεκλογικού υλικού αντίπαλων κομμάτων.

Φωτογραφία αρχείου