Δύο νεκροί από καταρρακτώδεις βροχές στην Ισπανία

Δύο νεκροί από καταρρακτώδεις βροχές στην Ισπανία

Ένα ζευγάρι παρασύρθηκε με το ΙΧ του από χείμαρρο

Ένα ζευγάρι, αμφότεροι ηλικίας 70 ετών, έχασε σήμερα τη ζωή του όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε και ανατράπηκε από χείμαρρο που δημιουργήθηκε εξαιτίας καταρρακτωδών βροχοπτώσεων στην ανατολική Ισπανία, έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

«Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος δύο προσώπων, ενός ζευγαριού ηλικίας και οι δύο 70 ετών, το αυτοκίνητο του οποίου παρασύρθηκε από τα νερά (...) στην Καουντέντε», ένα χωριό της περιφέρειας Καστίλλη-Λα Μάντσα, ανέφεραν μέσω του Twitter οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας της περιφέρειας αυτής. Στη γειτονική επαρχία της Μούρθια, υπερχείλισαν τουλάχιστον δύο ποταμοί και δεκάδες άνθρωποι υποχρώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εξαιτίας της κακοκαιρίας πολλά σχολεία έκλεισαν στις επαρχίες της Βαλένθια και της Μούρθια. Οι αρχές της Βαλένθια είχαν κλείσει προληπτικά σχολικά ιδρύματα που υποδέχονται συνολικά περισσότερους από 255.000 μαθητές σε 84 δήμους.

Οι αρχές της Μούρθια έκλεισαν όλα τα σχολεία και τα κολέγια της επαρχίας, καθώς και το πανεπιστήμιο.

Η μετεωρολογική ένωση της Βαλένθια AVAMET έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες τοίχων που έχουν καταρρεύσει στην πόλη Οντινιέντ (35.000 κάτοικοι), όπου υπερχείλισε ο ποταμός Κλαριάνο, αυτοκινήτων που έχουν παρασυρθεί από τα νερά σ' έναν δρόμο του Μόισεντ (4.000 κάτοικοι), καθώς και σιδηροδρομικών γραμμών «που έχουν μεταμορφωθεί σε ποταμό» στο Φοντ ντε λα Φιγκέρα (2.000 κάτοικοι).

Σύμφωνα με την AVAMET, στην πόλη Οντινιέντ, μία απ' αυτές που επλήγησαν περισσότερο, σημειώθηκαν οι σφοδρότερες βροχοπτώσεις από το 1917 που άρχισε η καταγραφή μετεωρολογικών δεδομένων.

Φωτογραφία αρχείου