Πούτιν: Ευρείας κλίμακας ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Πούτιν: Ευρείας κλίμακας ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Εκτιμά ότι θα συμβάλει στην εξομάλυνση των σχέσεων

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας στο διεθνές οικονομικό φόρουμ της Ανατολής που πραγματοποιείται στο Βλαδιβοστόκ, δήλωσε πως οι συνομιλίες για την ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας βρίσκονται στην τελική τους φάση, πως η ανταλλαγή αυτή θα είναι ευρείας κλίμακας και πως θα αποτελέσει ένα καλό βήμα για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Αναφερόμενος στις προοπτικές των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι θεωρεί αναπόφευκτη την πλήρη εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου. «Νομίζω ότι από την άποψη της ιστορικής προοπτικής αυτό θα συμβεί αναπόφευκτα. Έχω υπ’ όψιν μου την πλήρη εξομάλυνση στις σχέσεις, επειδή είμαστε δύο τμήματα ενός και του αυτού λαού και σ’ αυτό έχω αναφερθεί επανειλημμένα» όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όσον αφορά στην εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών στο άμεσο μέλλον, ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι αυτό «σε σημαντικό βαθμό θα εξαρτηθεί από τη σημερινή ουκρανική ηγεσία».

Παρακαλούμε περιμένετε ...