Σοκ στη Βραζιλία: Μαστίγωσαν έφηβο επειδή έκλεψε σοκολάτες από σούπερ μάρκετ

Σοκ στη Βραζιλία: Μαστίγωσαν έφηβο επειδή έκλεψε σοκολάτες από σούπερ μάρκετ

«Μου είπαν ότι αν μιλήσω σε κάποιον θα με σκότωναν»

Σοκ και θλίψη προκαλεί το βίντεο από την Βραζιλία που δείχνει τον άγριο ξυλοδαρμό ενός μαύρου εφήβου με μαστίγιο, επειδή έκλεψε από το σούπερ μάρκετ τέσσερις σοκολάτες.

«Θα έρθεις πάλι;» λέει ένας από τους φύλακες που καταστήματος που τον μαστιγώνει, ενώ φαίνεται το αγόρι να ουρλιάζει από τον πόνο με κατεβασμένο παντελόνι κάθε φορά που τον ακουμπάει το ηλεκτρικό καλώδιο αναφέρει δημοσίευμα του Guardian.

Το βίντεο έχει τραβηχτεί από κινητό τηλέφωνο και προκαλεί συγκρίσεις με τον Μεσαίωνα και τον τρόπο που αντιμετωπίζονταν οι μαύροι σκλάβοι.

«Είναι σαν σκηνή πριν πολλές δεκαετίες» λέει ο ντετέκτιβ Pedro Luis de Souza, ο οποίος περιγράφει το θύμα ως «ένα ανυπεράσπιστο, άστεγο μαύρο άνδρα. Ένα θύμα της κοινωνίας».

Όπως ανέφερε ο νεαρός οι φύλακες τον σταμάτησαν την ώρα που έβγαινε από το κατάστημα. «Τον έδεσαν και τον μαστίγωναν μέχρι τη στιγμή που υποσχέθηκε ότι δεν θα το ξανακάνει» λέει ο ντετέκτιβ.

«Μου είπαν ότι αν μιλήσω σε κάποιον θα με σκότωναν» είπε το παιδί.

Οι φύλακες απολύθηκαν. «Ήμαστε συγκλονισμένοι από τα αναίτια βασανιστήρια σε έναν έφηβο. Θα του προσφέρουμε ό,τι χρειαστεί» είπε η εταιρεία.

Προσοχή σκληρές εικόνες

Παρακαλούμε περιμένετε ...