Νέα πρόκληση Ερντογάν: Ποζάρει μπροστά σε χάρτη με τον οποίο «ζητά» το μισό Αιγαίο

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Ποζάρει μπροστά σε χάρτη με τον οποίο «ζητά» το μισό Αιγαίο

«Έχει γίνει αναπόφευκτο για την Τουρκία να αναθεωρήσει τις αμυντικές στρατηγικές και τις τακτικές της»

Προκλητικός εμφανίζεται ο Ερντογάν για μια ακόμη φορά. Ο Τούρκος πρόεδρος τη «γαλάζια πατρίδα» έκτασης 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, η οποία περιλαμβάνει το μισό Αιγαίο.

Συγκεκριμένα στις χθεσινές εκδηλώσεις εορτασμού για την τουρκική νίκη στην Μικρασιατική Εκστρατεία ο Ερντογάν στη φωτογραφία που υπογράφει το βιβλίο επισκεπτών στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας στο φόντο υπάρχει ο χάρτης που ενσωματώνει ύδατα γύρω από τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, το  θαλάσσιο χώρο ανατολικά της Κρήτης και τμήμα των Κυκλάδων.

«Καθώς ο κόσμος αναδιαρθρώνεται σε όλους τους τομείς, έχει γίνει αναπόφευκτο για την Τουρκία να αναθεωρήσει τις αμυντικές στρατηγικές και τις τακτικές της» είπε ο Ερντογάν.

«Παρά το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ πρόσφατα απέτυχε να επιτύχει σε πολλά ζητήματα, ειδικά στην εξασφάλιση της ασφάλειας της Τουρκίας, παραμένει η πιο σημαντική πλατφόρμα αμυντικής συνεργασίας για εμάς και τους συμμάχους μας» πρόσθεσε.

«Αν και μερικά κράτη, με τα οποία έχουμε μια σχέση συμμαχίας, υιοθετούν συμπεριφορές κατά της χώρας μας, που σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούν με το νόημα και το πνεύμα αυτής της λέξης [συμμαχίας], εξακολουθούμε να εκτιμούμε την αλληλεγγύη με τους συμμάχους μας. Δεν έχουμε πρόθεση να εγκαταλείψουμε την ένταξη στο ΝΑΤΟ ή τους συμμάχους μας. Αντίθετα, θέλουμε να έχουμε μια ισχυρότερη θέση σε αυτούς τους οργανισμούς» ανέφερε.

Την φωτογραφία έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική προεδρία.