«Υπερκομάντο» από την εποχή των Ιμίων στο τιμόνι διοίκησης του τουρκικού ναυτικού

«Υπερκομάντο» από την εποχή των Ιμίων στο τιμόνι διοίκησης του τουρκικού ναυτικού

Τούρκος αυτοεξόριστος δημοσιογράφος αποκαλύπτει το ποιος είναι ο Ercan Kireçtepe επικεφαλής της Περιφερειακής Διοίκησης Μεσογείου

«Μπουμπούκι» φαίνεται πως είναι ο νέος διοικητής της Διοίκησης Μεσογείου του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού Ercan Kireçtepe, σύμφωνα με στοιχεία του μητρώου του που δημοσίευσε πριν περίπου τρεις εβδομάδες, ο αυτοεξόριστος τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκιούρτ στην ιστοσελίδα nordicmonitor.

Να θυμίσουμε πως χθες έγινε και επίσημος ο διορισμός 127 νέων διοικητών σε μονάδες των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων μεταξύ των οποίων και στην Στρατιά Αιγαίου και του «Μπορντό Μπερέ»

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία και το βιογραφικό που δημοσιεύει σήμερα η Yeni Safak ο νέος τούρκος διοικητής ήταν ανάμεσα στους βατραχανθρώπους της περίφημης τουρκικής ομάδας SAT που συμμετείχε στις επιχειρήσεις στα Ίμια. Αντίστοιχης των δικών μας ΟΥΚ και των US Seals.

Σύμφωνα με τον Μποζκιούρτ ο Ercan Kireçtepe εκτός αυτού ήταν έγκλειστος στις φυλακές καθώς το 2009 κατηγορήθηκε ότι εκτελούσε σχέδιο δολοφονίας εξεχόντων μη μουσουλμανικών προσωπικοτήτων, πυροδοτώντας  βόμβες κοντά στα σπίτια τους.

Αποφυλακίστηκε το 2014 καθώς δεν βρέθηκαν τελικά στοιχεία εις βάρος του και προήχθη σε ανώτατο αξιωματικό (Αρχιπλοίαρχος) το 2018 από τον Ερντογάν.

Ο Μποζκιούρτ στο δημοσίευμά του ανησυχούσε πριν γίνει επίσημος ο διορισμός του Kireçtepe, πως η τοποθέτησή του στην θέση αυτή σε συνδυασμό με την αυξανόμενη ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο δεν προμηνύει τίποτα καλό καθώς ο συγκεκριμένος αξιωματικός είναι διαβόητος για τον σχεδιασμό και εκτέλεση μυστικών αποστολών, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τον σχεδιασμό που μπορεί να έχει η Τουρκία για Ελλάδα και Κύπρο