Τουρκοκύπριος ο 20χρονος σφαγέας με το κουζινομάχαιρο στο Σίδνεϊ

Τουρκοκύπριος ο 20χρονος σφαγέας με το κουζινομάχαιρο στο Σίδνεϊ

Σκότωσε μία εκδιδόμενη και μαχαίρωσε άλλη μία γυναίκα φωνάζοντας «Αλλάχ Άκμπαρ»

Το τρίτο παιδί οικογένειας Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι είχαν μεταναστεύσει στην Αυστραλία, είναι ο 20χρονος Μέρτ Νέι, ο οποίος κατηγορείται ότι δολοφόνησε μία 24χρονη εκδιδόμενη, πριν βγει με κουζινομάχαιρο στους δρόμους του Σίδνεϊ και μαχαιρώσει άλλη μία γυναίκα.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, δείχνουν τον Τουρκοκύπριο να πηδάει πάνω στην οροφή ενός αυτοκινήτου, φωνάζοντας «Αλλάχ Άκμπαρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος) και να κρατάει μαχαίρι φωνάζοντας «Σκοτώστε με!». Στο βίντεο φαίνεται ο Νέι, λίγο μετά τις 2:00 το μεσημέρι ώρα Αυστραλίας, να κρατάει ένα κινητό και να βγάζει selfie, ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα είχε κόψει τον λαιμό της 24χρονης Μικαέλα Νταν, που εργαζόταν ως συνοδός.

Στο ίδιο βίντεο ο 20χρονος φαίνεται να φοράει τελικά μια κουκούλα, πριν βγει στον δρόμο και να μαχαιρώσει μια 41χρονη γυναίκα και πριν τελικά να εξουδετερωθεί από περαστικούς. Η αστυνομία εικάζει, ότι η εκδιδόμενη που εντοπίστηκε νεκρή την Τρίτη, είχε συναντήσει νωρίτερα την ίδια μέρα τον δράστη της επίθεσης στο Σίδνεϊ, ως πελάτη της. Ο 20χρονος φέρεται να έχει ιστορικό ψυχικής ασθένειας και πιστεύεται ότι τη δολοφόνησε και την άφησε.

Παρόλο που το περιστατικό δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό, ο δολοφόνος περιγράφηκε από την αστυνομία ως «μοναχικός λύκος», που μπορεί να έχει μερικές τρομοκρατικές ιδεολογίες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...