Διαψεύδει ο Ζάεφ τα περί παραίτησης της κυβέρνησής του και πρόωρων εκλογών

Διαψεύδει ο Ζάεφ τα περί παραίτησης της κυβέρνησής του και πρόωρων εκλογών

Μετά την αποκάλυψη υπόθεσης χρηματισμού κυβερνητικού στελέχους για την αποφυλάκιση επιχειρηματία

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, δήλωσε σήμερα Τετάρτη, ότι δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί και να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές, σχολιάζοντας σχετικό αίτημα της αντιπολίτευσης, μετά και την αποκάλυψη υπόθεσης χρηματισμού κυβερνητικού στελέχους για την αποφυλάκιση επιχειρηματία.

«Δεν έχω καμία πρόθεση να σκεφτώ ούτε την παραίτηση, ούτε τις πρόωρες εκλογές» είπε και πρόσθεσε ότι «μετά από σημαντικές πολιτικές αποφάσεις που έχουμε λάβει, μετά από όλες τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε επιτύχει, μετά από την υλοποίηση της προσδοκία μας για πλήρη ένταξη στο ΝΑΤΟ, έναρξης διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, σε μια εποχή που οι οικονομικές παράμετροι είναι εξαιρετικές και εξακολουθούν να είναι εξαιρετικές, θα πρέπει να δώσουμε στο κράτος μια ευκαιρία», είπε. Ο Ζάεφ επανέλαβε, ότι πρέπει να του δοθεί η ευκαιρία, να βελτιώσει το οικονομικό προφίλ της χώρας και να μην την καταστρέψει -όπως είπε- ικανοποιώντας την επιθυμία κάποιου να πάει η χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Ο αρχηγός του αλβανόφωνου κυβερνητικού εταίρου DUI, Αλί Χμέτι, είπε ότι η συνεργασία μεταξύ DUI και SDSM λειτουργεί ομαλά και το κράτος δεν χρειάζεται πρόωρες εκλογές. Από την άλλη πλευρά, η αντιπολίτευση απαιτεί την παραίτηση της κυβέρνησης και την δημιουργία μιας τεχνοκρατικής κυβέρνησης για τη διοργάνωση πρόωρων εκλογών, οι οποίες μπορεί να πραγματοποιηθούν τον Μάιο ή τον Ιούνιο του 2020.