Πλήρη έρευνα για τον θάνατο του Έπσταϊν θέλει ο Ντόναλντ Τραμπ

Πλήρη έρευνα για τον θάνατο του Έπσταϊν θέλει ο Ντόναλντ Τραμπ

Την ανέθεσε στον υπουργό Δικαιοσύνης

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα, ότι θέλει να διεξαχθεί «πλήρης έρευνα» για τις συνθήκες που περιβάλλουν τον θάνατο του πρώην χρηματιστή Τζέφρι Έπσταϊν σε ομοσπονδιακή φυλακή στη Νέα Υόρκη, εν αναμονή της δίκης του με κατηγορίες σωματεμπορίας.

«Βασικά, αυτό που λέμε είναι ότι θέλουμε να διεξαχθεί έρευνα. Θέλω μια πλήρη έρευνα κι αυτό ακριβώς ζητάω απόλυτα. Αυτό κάνει ο υπουργός Δικαιοσύνης μας, ο φοβερός μας υπουργός Δικαιοσύνης. Πραγματοποιεί πλήρη έρευνα» είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στο Νιου Τζέρσι. Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε τις παραπάνω δηλώσεις αφού ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ δεσμεύτηκε νωρίτερα να συνεχίσει την έρευνα για τον Έπσταϊν, ακόμη και μετά τον θάνατό του.

Ο Τζέφρι Έπσταϊν, που κάποτε δήλωνε, ότι ο Τραμπ και ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον ήταν φίλοι του, συνελήφθη την 6η Ιουλίου και δήλωσε αθώος στις κατηγορίες σε βάρος του για σωματεμπορία με θύματα δεκάδες ανήλικα κορίτσια. Ο 66χρονος χρηματιστής βρέθηκε νεκρός στο κελί του το Σάββατο το πρωί, προφανώς από απαγχονισμό.