Συνεχίζεται η κόντρα Ρίτσαρντ Γκιρ με Σαλβίνι για τους πρόσφυγες

Συνεχίζεται η κόντρα Ρίτσαρντ Γκιρ με Σαλβίνι για τους πρόσφυγες

Η διπλωματική απάντηση του ηθοποιού

Στις ειρωνικές δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι σχετικά με τους πρόσφυγες απάντησε ο Αμερικανός ηθοποιός και ακτιβιστής Ρίτσαρντ Γκιρ.

«Ευχαριστούμε τον γενναιόδωρο εκατομμυριούχο που εξέφρασε τις απαιτήσεις του για την μοίρα των μεταναστών του Open Arms. Μπορεί να τους πάρει όλους με το ιδιωτικό αεροσκάφος του στο Χόλιγουντ και να τους κρατήσει στις βίλες του» είχε πει χαρακτηριστικά ο Σαλβίνι.

Ο ηθοποιός όταν ρωτήθηκε χθες για τη συγκεκριμένη δήλωση ανέφερε πως: «Δεν ενδιαφέρομαι για την πολιτική, αυτή δεν είναι πολιτική, αλλά ανθρωπιστική υπόθεση. Στο πλοίο συναντήθηκα με εξαιρετικούς, θαρραλέους ανθρώπους με τρομερές ιστορίες. Προέρχονται από την κόλαση. Οι γυναίκες ειδικότερα ήταν όλες θύματα βιασμού. Οι Ιταλοί έχουν αλλάξει. Λατρεύω την Ιταλία: Λατρεύω το πνεύμα των Ιταλών, τη γενναιοδωρία τους, την αγάπη που αποπνέει από ό, τι κάνουν.

Αλλά τα τελευταία δύο χρόνια τα πράγματα έχουν αλλάξει, οι άνθρωποι έχουν γίνει παρανοϊκοί, φοβούνται να αναζητήσουν το σωστό. Οι πολιτικοί αντί να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους, τους δαιμονοποιούν και αυτό πρέπει να τελειώσει και μπορεί να τελειώσει μόνο εάν εμείς το τελειώσουμε. Το μόνο ενδιαφέρον μου είναι να βοηθήσω αυτούς τους ανθρώπους. Τόσο απλά».

Παρακαλούμε περιμένετε ...