Ακάρ: Ας μαζέψουν τα μυαλά τους οι Έλληνες

Ακάρ: Ας μαζέψουν τα μυαλά τους οι Έλληνες

Νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας από τα κατεχόμενα

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε σήμερα Σάββατο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος μιλώντας για την Κύπρο και την ανατολική Μεσόγειο από τα Κατεχόμενα, είπε μεταξύ άλλων σύμφωνα με τον τ/σ ΣΚΑΙ «ας μαζέψουν τα μυαλά τους οι Έλληνες και να τα δουν όλα αντικειμενικά».

Ο Χουλουσί Ακάρ ο οποίος επισκέφθηκε πολλές στρατιωτικές μονάδες, αλλά και την Αμμόχωστο, είπε ότι «όταν μιλάμε εμείς για ειρήνη, κάποιοι το εκλαμβάνουν αυτό ως αδυναμία. Όταν χρειάζεται, εμείς αξιοποιούμε το δίκαιό μας, για αυτό δεν επιτρέπουμε τετελεσμένα. Ας μαζέψουν τα μυαλά τους οι Έλληνες και να τα δουν όλα αντικειμενικά».

Ανάμεσα στις νέες εμπρηστικές δηλώσεις του, ανέφερε σύμφωνα πάντα με τον τ/σ ΣΚΑΙ, ότι «οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να βρίσκονται στην περιοχή και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι». Επανάλαβε δε, ότι η στάση της Άγκυρας «είναι όπως και πριν 45 χρόνια» και πως η Κύπρος «είναι εθνικό μας θέμα».

Η επίσκεψη Ακάρ στα Κατεχόμενα αλλά και οι ακραία προκλητικές δηλώσεις του γίνονται την ώρα που ξεκινούν νέες προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.