Έρανο για τα νομικά της έξοδα κάνει η 19χρονη που κατήγγειλε ομαδικό βιασμό

Έρανο για τα νομικά της έξοδα κάνει η 19χρονη που κατήγγειλε ομαδικό βιασμό

Η κρατούμενη στην Λευκωσία ψάχνει να βρει νέο δικηγόρο

Διαδικτυακό έρανο για να συγκεντρώσει χρήματα, προκειμένου να πληρώσει τη νομική της ομάδα, ξεκίνησε η 19χρονη Βρετανίδα, η οποία κατηγορείται για ψευδή καταγγελία για ομαδικό βιασμό στην Αγία Νάπα, σύμφωνα με δημοσίευμα της DailyMail.

Συγκεκριμένα, η οικογένεια της 19χρονης προσπαθεί να συγκεντρώσει το ποσό των 15.000 λιρών Αγγλίας, που απαιτούνται για τα νομικά της έξοδα. Η 19χρονη η οποία τελεί υπό κράτηση στη Λευκωσία, ψάχνει σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα νέο δικηγόρο, καθώς ο προηγούμενος παραιτήθηκε την προηγούμενη βδομάδα, λόγω σοβαρών διαφωνιών με την πελάτισσα του.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ένας βρετανικός οργανισμός υπό την επωνυμία Justice Abroad ισχυρίστηκε, ότι η Αστυνομία της Κύπρου ανάγκασε την 19χρονη να αποσύρει την καταγγελία για βιασμό. Ο δικηγόρος Μάικλ Πόλακ ισχυρίστηκε, ότι έδωσε τη συγκεκριμένη κατάθεση μετά από 8 ώρες στον αστυνομικό σταθμό χωρίς νομική εκπροσώπηση.

Ο διαδικτυακός έρανος διεξάγεται από τον δικηγόρο Τζον Χομπς με την περιγραφή: «Βοηθήστε μια νεαρή που έπεσε θύμα να δικαιωθεί στην Κύπρο». Μεταξύ άλλων η περιγραφή αναφέρει: «Είναι μόνη σε μια φυλακή στο εξωτερικό μετά από μια θλιβερή σειρά γεγονότων. Θέλουμε μόνο να επιστρέψει στο σπίτι».