Ιταλία: Ο Ματέο Σαλβίνι ζητά πρόωρες εκλογές το συντομότερο δυνατό

Ιταλία: Ο Ματέο Σαλβίνι ζητά πρόωρες εκλογές το συντομότερο δυνατό

Νωρίτερα ο Τζουζέπε Κόντε, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της χώρας, Σέρτζιο Ματαρέλα, εν μέσω κλιμακούμενης έντασης στον κυβερνητικό συνασπισμό

Ο Ιταλός αντιπρόεδρος και ηγέτης της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι κάλεσε για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών το συντομότερο δυνατό, τονίζοντας ότι δεν υφίσταται πλέον πλειοψηφία για τη στήριξη της κυβέρνησης.

Νωρίτερα ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της χώρας, Σέρτζιο Ματαρέλα, εν μέσω κλιμακούμενης έντασης στον κυβερνητικό συνασπισμό, αναζωπυρώνοντας τις φήμες περί παραίτησης της κυβέρνησης, όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Κόντε αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τη συνάντηση, όταν ρωτήθηκε έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο, εάν συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ιταλίας, ο οποίος έχει την εξουσία να διαλύσει το κοινοβούλιο.

Ο Ιταλός αντιπρόεδρος και ηγέτης της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει τρόπος να ξεπεραστούν οι διαφορές στον κυβερνητικό συνασπισμό, δηλώνοντας ότι αποτελεί μονόδρομο η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών το συντομότερο δυνατό, κηρύσσοντας έτσι την διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε σε συνέχεια σειρά συναντήσεων που είχε με πολιτικούς ηγέτες, ο Σαλβίνι ανέφερε ότι δήλωσε στον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε ότι η συμμαχία της Λέγκας και του κόμματος των Πέντε Αστεριών έχει καταρρεύσει και πως «θα πρέπει γρήγορα να δώσουμε πίσω την ετυμηγορία στους ψηφοφόρους»

Πρόσθεσε ότι το κοινοβούλιο μπορεί να συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα ώστε να γίνουν τα απαραίτητα επόμενα βήματα.