Ζημιές σε κτίρια και τραυματίες από τα 6 Ρίχτερ στην Τουρκία – Βίντεο από το Ντενιζλί

Ζημιές σε κτίρια και τραυματίες από τα 6 Ρίχτερ στην Τουρκία – Βίντεο από το Ντενιζλί

Οι Αρχές σπεύδουν στην περιοχή του επίκεντρου

Σε πλήρη κινητοποίηση είναι ο μηχανισμός στην Τουρκία μετά τα 6 Ρίχτερ που ταρακούνησαν την περιοχή του Ντενισλί στα δυτικά της χώρας.

Σύμφωνα με πηγή που μίλησε στο news.gr μέχρι στιγμής από τον σεισμό έχουν καταγραφεί ζημιές στα κτίρια και κάποιοι ελαφρά τραυματίες αλλά δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν θύματα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu σε νοσοκομεία έχουν μεταφερθεί 6 τραυματίες.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου της επαρχείας Ντενιζλί Μπερνά Οζτούρκ 6 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο από την περιοχή του σεισμού

Τόνισε πως δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για την ζωή τους. «5 από τα άτομα μεταφέρθηκαν με κρίση πανικού και φόβου. Ένα άτομο πήδηξε από το παράθυρο και μεταφέρθηκε σε εμας με ελαφρά τραύματα. Δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς ή σοβαρά τραυματίες».

Οι Αρχές σπεύδουν στην περιοχή του επίκεντρου.

«Δεν υπάρχουν πληροφορίες για κάτι άσχημο στο κέντρο του Ντενιζλί μέχρι στιγμής», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Οζμάν Ζολάν στον τηλεοπτικό σταθμό CNN Turk. «Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για θύματα. Οι ομάδες μας εργάζονται για να αποτιμήσουν τη ζημιά», δήλωσε ο Ζολάν.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ υπάρχουν κατέρρευσε η οροφή του αεροδρομίου στο Ντενιζλί.

«Κατέρρευσαν σκεπές, υπήρξαν μεγάλες ρωγμές, κάποια σπίτια κατέρρευσαν», δήλωσε η δήμαρχος του Μποζκούρτ, η Μπιρσέν Τσελίκ στον τηλεοπτικό σταθμό NTV. «Δεν υπάρχει νεκρός, δεν υπάρχει σοβαρά τραυματίας», πρόσθεσε.

«Οι πρώτες πληροφορίες που λάβαμε δεν κάνουν λόγο για νεκρούς ούτε για καταρρεύσεις μεγάλης κλίμακας», δήλωσε ο επικεφαλής της AFAD για την περιοχή του Ντενιζλί, ο Αλί Ετίζ, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.