«Εδώ είναι ανεπιθύμητο το μίσος και ο ρατσισμός του Τραμπ»

«Εδώ είναι ανεπιθύμητο το μίσος και ο ρατσισμός του Τραμπ»

Το Ελ Πάσο μετρά τις πληγές του και 22 νεκρούς από την επίθεση ενώ το επισκέπτεται ο αμερικανός πρόεδρος

Με βαριά τη σκιά των 22 ανθρώπων που ξεψύχησαν στο μακελειό του Σαββάτου στο Ελ Πάσο του Τέξας ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επισκέφθηκε επιζώντες της επίθεσης στη πόλη και εργαζόμενους στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Ο Τραμπ έφτασε στο Τέξας από το Οχάιο, όπου επίσης επισκέφθηκε επιζώντες της επίθεσης με εννέα νεκρούς, στο Ντέιτον.

Αναχωρώντας από την Ουάσινγκτον ο Αμερικανός πρόεδρος είχε εκφράσει την ανησυχία του για «την άνοδο οποιασδήποτε ομάδας μίσους είτε είναι υπέρ της λευκής υπεροχής είτε οποιουδήποτε είδους υπεροχής».

Η Βερόνικα Εσκομπάρ, μέλος των Δημοκρατικών στο Κονγκρέσο, η οποία εκπροσωπεί το Ελ Πάσο, αρνήθηκε να τον συναντήσει λέγοντας πως τα «ρατσιστικά και γεμάτα μίσος λόγια και πράξεις του» έχουν προκαλέσει πόνο στην κοινότητά της και τη χώρα της.

Τον Τραμπ και τη Μελάνια περίμενε στο αεροδρόμιο ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ και ο δήμαρχος του Ελ Πάσο Ντι Μάργκο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος και η σύζυγός του πέρασαν μία ώρα στο Ιατρικό Κέντρο της περιοχής μιλώντας με το προσωπικό και επιζώντες της επίθεσης και στη συνέχεια επισκέφθηκαν το επιχειρησιακό κέντρο εκτάκτων αναγκών της πόλης.

Κατά μήκος της διαδρομής, διαδηλωτές είχαν τοποθετήσει πλακάτ που έγραφαν «Τραμπ ανεπιθύμητος» και «Εδώ είναι ανεπιθύμητο το μίσος και ο ρατσισμός του Τραμπ».

Ο ίδιος πάντως, στο τέλος της επίσκεψής του, είπε πως είχε περάσει μία «καταπληκτική μέρα».

Η Εσκομπάρ, μαζί με τον υποψήφιο διεκδικητή του χρίσματος των Δημοκρατικών Μπέτο Ο ‘ Ρουρκ συμμετείχαν στη διαδήλωση «El Paso Strong».