Ο Τραμπ θέλει να ενισχύσει τους ελέγχους για την αγορά όπλων μετά τις ένοπλες επιθέσεις σε Οχάιο και Ελ Πάσο

Ο Τραμπ θέλει να ενισχύσει τους ελέγχους για την αγορά όπλων μετά τις ένοπλες επιθέσεις σε Οχάιο και Ελ Πάσο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγορεί τους επικριτές του ότι επιδιώκουν πολιτικά οφέλη κατηγορώντας τον ότι τροφοδοτεί το μίσος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι θέλει να ενισχύσει τους ελέγχους για την αγορά όπλων, όσον αφορά το υπόβαθρο των υποψήφιων αγοραστών, στον απόηχο των δύο ένοπλων επιθέσεων που συγκλόνισαν προσφάτως τις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ έκανε τις δηλώσεις αυτές από τον Λευκό Οίκο, λίγο προτού αναχωρήσει για το Ντέιτον του Οχάιο και το Ελ Πάσο του Τέξας, όπου εκτυλίχθηκαν οι αιματηρές επιθέσεις του Σαββατοκύριακου με τους 31 νεκρούς.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος απέρριψε την κριτική που διατυπώνεται σε βάρος του ότι η ρητορική του συνέβαλε στην αναζωπύρωση του διχασμού και της βίας.

Οι πρόσφατες επιθέσεις «δεν έχουν καμία σχέση με τον πρόεδρο Τραμπ» σημείωσε ο μεγιστάνας, υποστηρίζοντας ότι όσοι τον κατηγορούν ότι τροφοδοτεί το φυλετικό μίσος στη χώρα του το κάνουν για πολιτικούς σκοπούς.

«Πρόκειται για ανθρώπους που επιδιώκουν να επωφεληθούν πολιτικά» ασκώντας κριτική, τόνισε αναφερόμενος στους επικριτές του σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως υπογράμμισε, δεν υπάρχει πολιτική διάθεση για την απαγόρευση των αυτόματων τουφεκιών, κάτι που θα ήθελαν πολλοί Δημοκρατικοί.