Επίσκεψη στο Ελ Πάσο σχεδιάζει ο Ντόναλντ Τραμπ

Επίσκεψη στο Ελ Πάσο σχεδιάζει ο Ντόναλντ Τραμπ

Η παραμεθόριος πόλη του Τέξας πενθεί τα θύματα του μακελειού με τους 22 νεκρούς

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται αύριο να επισκεφθεί το Ελ Πάσο, την παραμεθόριο πόλη του Τέξας με τον έντονα ισπανόφωνο πληθυσμό, που παραμένει συγκλονισμένη μετά την ένοπλη επίθεση που διέπραξε 21χρονος σε κατάμεστο από κόσμο σούπερ μάρκετ, αφήνοντας πίσω του 22 νεκρούς.

Η σχεδιαζόμενη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου θα πραγματοποιηθεί την ώρα που οι Δημοκρατικοί τον κατηγορούν ότι τροφοδοτεί με την αντιμεταναστευτική ρητορική του τον φυλετικό διχασμό, ακόμα κι αν ο ίδιος έσπευσε να δηλώσει χθες ότι οι Αμερικανοί πρέπει να «καταδικάσουν τον ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία και την ιδεολογία περί ανωτερότητας της λευκής φυλής» όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εκατοντάδες άνθρωποι, μαθητές, δάσκαλοι και συγγενείς, κατέκλυσαν χθες το στάδιο ποδοσφαίρου του Λυκείου του Όριζον, στα περίχωρα του Ελ Πάσο, σε μια για να τιμήσουν τη μνήμη του νεότερου θύματος από τους 22 νεκρούς, ηλικίας 15 ετών.

Το μακελειό, όπως κι εκείνο στο Ντέιτον του Οχάιο, που εκτυλίχθηκε 13 ώρες αργότερα με 9 νεκρούς, αναζωπύρωσε την οργή για το θέμα της οπλοκατοχής και της ένοπλης βίας στις ΗΠΑ. Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σχεδιάζει να επισκεφθεί επίσης το Ντέιτον, πρότεινε την αυστηρότερη παρακολούθηση του Διαδικτύου, τη μεταρρύθμιση του συστήματος ψυχικής υγείας και την ευρύτερη χρήση της θανατικής ποινής.